MIFF Drammen på utflukt til Oslo

Lørdag 1. juni arrangerte MIFF Drammen felles tur til synagogen i Bergstien, Jødisk Museum og HL-senteret på Bygdøy. – Dette kan vi anbefale til andre lokalforeninger, sier Mette Follestad.

MIFF Drammen var på tur til synagogen i Bergstien, Jødisk Museum og HL-senteret på Bygdøy lørdag 1. juni. (Foto: Privat)
MIFF Drammen var på tur til synagogen i Bergstien, Jødisk Museum og HL-senteret på Bygdøy lørdag 1. juni. (Foto: Privat)

Lørdag 1. juni dro en flokk på 40 MIFFere og andre med buss fra Drammen sentrum til Oslo. Første stopp var synagogen i Bergstien.

– Da vi ankom synagogen ble vi tatt imot av Ervin og Marianne Kohn. Torah-lesingen på hebraisk var allerede i gang, og vi fikk være med den siste timen. Det var veldig spesielt å overvære denne handlingen, sier Mette Follestad. Hun er med i  styret i MIFF Drammen og medlem av MIFFs hovedstyre.

Turgruppen fortsatte ned til Jødisk Museum i Calmeyers gate. Her ble det også gitt omvisning.

Siste stopp var HL-senteret på Bygdøy.

– Vi konsentrerte oss om den “norske avdelingen” som ligger i underetasjen. Vi fikk vite at jødenes eiendeler ble registrert allerede i januar 1942 og de ble pålagt å få stemplet en “J” i passet sitt. I et av rommene er alle veggene dekket av navnene på de omkomne jødene. Det gjorde et veldig sterkt inntrykk å se hele familier som ble utryddet, sier Follestad.

– HL-senteret er et Yad Vashem i miniatyr som virkelig er verdt å besøke, legger hun til.

Alle deltakerne var veldig fornøyd med turen. Noen lokalforeninger i MIFF har hatt lignede turer tidligere, og Follestad anbefaler alle å gjøre det samme.

Forrige artikkelErdogan: – Demonstranter hånd-i-hånd med terror
Neste artikkelDavy Wathnes torturist-anklage kom i reprise
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.