Ros til MIFF i Israels største aviser

Med Israel for fred (MIFF) blir i dag rost for sitt arbeid for Israel i landets største hebraisk-språklige og største engelsk-språklige avis. Spaltist David M. Weinberg er dypt imponert over MIFFs arbeid.
Faksmile av David M. Weinbergs artikkel i Jerusalem Post 7. juni 2013.
Faksmile av David M. Weinbergs artikkel i Jerusalem Post 7. juni 2013.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Søndag 2. juni holdt israeleren David M. Weinberg to foredrag på MIFFs Israel-konferanse i Trøndelag. Se foredragene her:

Under sitt besøk i Norge, holdt Weinberg også foredrag i MIFFs lokalforeninger i Stavanger og Bergen.

I dag kom han hjem til Israel, dypt imponert av MIFF og organisasjonens arbeid. Sine inntrykk fra Norge har han allerede delt med leserne av sin faste spalte i Israel Hayom (Israels største avis i opplag) og Jerusalem Post (Israels største engelsk-språklige avis).

– Det varmet hjertet og ga inspirasjon å oppdage at Israel har bred grasrotstøtte i Norge, og at venner av Israel har organisert seg selv i en effektiv og stadig mer respektert lobby, skriver Weinberg.

– Jeg møtte titalls nordmenn som står på stand og deler ut flygeblader om Israel, som skriver velinformerte leserbrev til forsvar for Israel i den stort sett fiendtlige norske pressen, og som driver lobbyarbeid opp mot parlamentarikere og regjeringsmedlemmer i støtte for Israel. MIFF har nærmere 7000 betalende medlemmer, og engasjerer mer folk på Facebook enn noen av de store politiske partiene i Norge, fortsetter Weinberg.

– Tro det eller ikke, skriver han til sine israelske lesere, Israel har virkelig mange hengitte venner der ute. Jeg var så imponert.

Weinberg gir også ros til vinklingen i MIFFs informasjonsarbeid, spesielt hvordan organisasjonen vektlegger historien til jøder i arabiske land.

  • Les hele Weinbergs artikkel her.

Samme dag som Weinbergs artikler ble publisert, tok den israelske journalisten Evelyn Gordon opp saken i Commentary Magazine. Hun siterer MIFFs redaktør Odd Myrland, og gir full støtte til å fremheve jødiske flyktninger fra arabiske land i Midtøsten-debatten.

Ifjor holdt den israelske seniorjournalisten Ben-Dror Yemini to foredrag på MIFFs Israel-konferanse. Også han ble imponert av MIFFs arbeid.

– Hos MIFF fant jeg ekte kjærlighet til Israel, i et land med høye prosenter av fiendtlighet til Israel, skrev han i sin avis Ma’ariv i etterkant.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTitusener deltok i Gay Pride i Tel Aviv
Neste artikkelFeilen NRK nekter å rette
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise