Ros til MIFF i Israels største aviser

Med Israel for fred (MIFF) blir i dag rost for sitt arbeid for Israel i landets største hebraisk-språklige og største engelsk-språklige avis. Spaltist David M. Weinberg er dypt imponert over MIFFs arbeid.

Faksmile av David M. Weinbergs artikkel i Jerusalem Post 7. juni 2013.
Faksmile av David M. Weinbergs artikkel i Jerusalem Post 7. juni 2013.

Søndag 2. juni holdt israeleren David M. Weinberg to foredrag på MIFFs Israel-konferanse i Trøndelag. Se foredragene her:

Under sitt besøk i Norge, holdt Weinberg også foredrag i MIFFs lokalforeninger i Stavanger og Bergen.

I dag kom han hjem til Israel, dypt imponert av MIFF og organisasjonens arbeid. Sine inntrykk fra Norge har han allerede delt med leserne av sin faste spalte i Israel Hayom (Israels største avis i opplag) og Jerusalem Post (Israels største engelsk-språklige avis).

– Det varmet hjertet og ga inspirasjon å oppdage at Israel har bred grasrotstøtte i Norge, og at venner av Israel har organisert seg selv i en effektiv og stadig mer respektert lobby, skriver Weinberg.

– Jeg møtte titalls nordmenn som står på stand og deler ut flygeblader om Israel, som skriver velinformerte leserbrev til forsvar for Israel i den stort sett fiendtlige norske pressen, og som driver lobbyarbeid opp mot parlamentarikere og regjeringsmedlemmer i støtte for Israel. MIFF har nærmere 7000 betalende medlemmer, og engasjerer mer folk på Facebook enn noen av de store politiske partiene i Norge, fortsetter Weinberg.

– Tro det eller ikke, skriver han til sine israelske lesere, Israel har virkelig mange hengitte venner der ute. Jeg var så imponert.

Weinberg gir også ros til vinklingen i MIFFs informasjonsarbeid, spesielt hvordan organisasjonen vektlegger historien til jøder i arabiske land.

  • Les hele Weinbergs artikkel her.

Samme dag som Weinbergs artikler ble publisert, tok den israelske journalisten Evelyn Gordon opp saken i Commentary Magazine. Hun siterer MIFFs redaktør Odd Myrland, og gir full støtte til å fremheve jødiske flyktninger fra arabiske land i Midtøsten-debatten.

Ifjor holdt den israelske seniorjournalisten Ben-Dror Yemini to foredrag på MIFFs Israel-konferanse. Også han ble imponert av MIFFs arbeid.

– Hos MIFF fant jeg ekte kjærlighet til Israel, i et land med høye prosenter av fiendtlighet til Israel, skrev han i sin avis Ma’ariv i etterkant.

Forrige artikkelTitusener deltok i Gay Pride i Tel Aviv
Neste artikkelFeilen NRK nekter å rette
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.