MIFF deltar på europeisk møte for Israel-organisasjoner

Denne helgen deltar Bengt-Ove Nordgård (bildet) og Conrad Myrland fra MIFF på første møtet i det som kan bli en ny europeisk allianse for Israel. Deltakere fra 15 land er påmeldt til konferansen i Wien.

Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFFs hovedstyre. (Foto: Privat)
Bengt-Ove Nordgård, leder i MIFFs hovedstyre. (Foto: Privat)

I midten av juni mottok MIFF en invitasjon til å delta på en konferanse for Israels vennskapsorganisasjoner i Europa. Initiativtakerne til konferansen som avholdes i Wien denne helgen er vennskapsorganisasjoner for Israel i Tyskland, Sveits og Østerrike.

Er tiden inne for å etablere en europeisk allianse for Israel? De tyske, sveitsiske og østerrikske Israel-vennene mener at svaret er ja. Foreløpig er alliansen på idéstadiet, delegatene samles først og fremst for å utveksle tanker om idéen og nedsette eventuelle prosjektgrupper som kan jobbe videre med planene. Målet til arrangørene er formelt å etablere en europeisk allianse for Israel i 2015.

– Jeg ser fram til å treffe venner av Israel fra mange europeiske land, høre hvordan de tenker, hvilke utfordringer de møter og hvilke politiske og kulturelle miljøer de jobber i. Jeg er også spent på å høre om mediedekningen av Israel og Midtøsten i disse landene, sier Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFFs hovedstyre. Han håper dette vil bli til gjensidig lærdom og inspirasjon for deltakerorganisasjonene.

Konferansen åpner med en festmiddag lørdag kveld, med deltakelse blant annet av Israels ambassadør i Wien Zvi Heifetz fra Israels utenriksdepartement.

På dagtid lørdag er det arbeidsmøter, før konferansen avrundes søndag kveld med fest i anledning 50-års feiringen til Österreichisch-Israelische Gesellschaft.

 

MIFF er storebror

I medlemstall er MIFF på mange måter en storebror for Israel-organisasjonene som har meldt sin ankomst til organisasjonen. Av organisasjonene vi kjenner medlemstallet til, er Deutsch-Israelische Gesellschaft den største med omlag 4500 medlemmer. Organisasjonene i Sveits og Østerrike rapporterer 2500 og 500 medlemmer. Til sammenligning har MIFF over 6800 medlemmer i Norge, et land med mye færre innbyggere.

Ingen av de andre organisasjonene har såvidt vi kan se en tilsvarende nyhetsdekning og aktivitet i sosiale medier. Flere av organisasjonene har lokalforeninger, men også her ligger MIFF i toppe med sine 20. Vi har fått en bekreftelse på at det er rett hva Vebjørn Selbekk skriver i sin nye bok:

“Størrelse på norsk pro-israelsk foreningsliv gjør […] Norge til en internasjonal stormakt når det gjelder Israel-vennskap.”

Konferansen blir avholdt lørdag kveld og hele søndag. Du kan følge oppdateringer fra helgen på Facebook-siden til Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

 

Forrige artikkel– Seksten journalister fengslet på Gaza og Vestbredden
Neste artikkelVil jobbe videre for europeisk allianse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.