Vil jobbe videre for europeisk allianse

Representanter fra pro-israelske organisasjoner fra 15 land i Europa er enige om å arbeide videre for etablering av Europeisk allianse for Israel. Deltakerne på konferansen i Wien ble inspirert av engasjementet som Israel-venner i Norge viser gjennom MIFF.

28 delegater fra Israel-organisasjoner i 15 europeiske land samlet i Wien 1. desember 2013.
28 delegater fra Israel-organisasjoner i 15 europeiske land samlet i Wien 1. desember 2013.

1. desember var delegater fra Israel-organisasjoner i 15 ulike europeiske land samlet til konferanse i Wien. Initiativet var tatt av vennskapsorganisasjoner for Israel i Tyskland, Sveits og Østerrike. Fra MIFF deltok nestleder i hovedstyret Bengt-Ove Nordgård og daglig leder Conrad Myrland.

Det ble bred enighet på konferansen om å jobbe videre med planene om etablering av en Europeisk allianse for Israel (European Alliance for Israel). Det tas sikte på en formell oppstart i 2015, i forbindelse med markeringen av 50-års diplomatisk kontakt mellom Israel og Tyskland.

Ikke uventet bekreftet samtalene at de ulike Israel-organisasjonene som var invitert har ulike arbeidsmetoder og vektlegginger i sitt Israel-vennskap. Det er derfor viktig å avklare hva organisasjonene kan samarbeide om på et europeisk nivå. Dette vil nå bli drøftet videre i to arbeidsgrupper.

Corina Eichenberger-Walther er parlamentsmedlem i Sveits.
Corina Eichenberger-Walther er parlamentsmedlem i Sveits.

MIFFs forslag om å utnevne det sveitsiske parlamentsmedlemmet Corina Eichenberger-Walther til alliansens foreløpige talsperson ble enstemmig vedtatt. Eichenberger-Walther er leder for Gesellschaft Schweiz-Israel, vennskapsorganisasjonen fra Sveits.

Flere av delegatene uttrykte stor glede over å se den sterke veksten som Israel-arbeidet til MIFF har hatt i Norge de siste årene.

Les mer bakgrunn om konferansen.

 

Forrige artikkelMIFF deltar på europeisk møte for Israel-organisasjoner
Neste artikkelSenatet arbeider med nye Iran-sanksjoner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.