Vil jobbe videre for europeisk allianse

Representanter fra pro-israelske organisasjoner fra 15 land i Europa er enige om å arbeide videre for etablering av Europeisk allianse for Israel. Deltakerne på konferansen i Wien ble inspirert av engasjementet som Israel-venner i Norge viser gjennom MIFF.
28 delegater fra Israel-organisasjoner i 15 europeiske land samlet i Wien 1. desember 2013.
28 delegater fra Israel-organisasjoner i 15 europeiske land samlet i Wien 1. desember 2013.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

1. desember var delegater fra Israel-organisasjoner i 15 ulike europeiske land samlet til konferanse i Wien. Initiativet var tatt av vennskapsorganisasjoner for Israel i Tyskland, Sveits og Østerrike. Fra MIFF deltok nestleder i hovedstyret Bengt-Ove Nordgård og daglig leder Conrad Myrland.

Det ble bred enighet på konferansen om å jobbe videre med planene om etablering av en Europeisk allianse for Israel (European Alliance for Israel). Det tas sikte på en formell oppstart i 2015, i forbindelse med markeringen av 50-års diplomatisk kontakt mellom Israel og Tyskland.

Ikke uventet bekreftet samtalene at de ulike Israel-organisasjonene som var invitert har ulike arbeidsmetoder og vektlegginger i sitt Israel-vennskap. Det er derfor viktig å avklare hva organisasjonene kan samarbeide om på et europeisk nivå. Dette vil nå bli drøftet videre i to arbeidsgrupper.

Corina Eichenberger-Walther er parlamentsmedlem i Sveits.
Corina Eichenberger-Walther er parlamentsmedlem i Sveits.

MIFFs forslag om å utnevne det sveitsiske parlamentsmedlemmet Corina Eichenberger-Walther til alliansens foreløpige talsperson ble enstemmig vedtatt. Eichenberger-Walther er leder for Gesellschaft Schweiz-Israel, vennskapsorganisasjonen fra Sveits.

Flere av delegatene uttrykte stor glede over å se den sterke veksten som Israel-arbeidet til MIFF har hatt i Norge de siste årene.

Les mer bakgrunn om konferansen.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise