Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil jobbe videre for europeisk allianse

28 delegater fra Israel-organisasjoner i 15 europeiske land samlet i Wien 1. desember 2013.
28 delegater fra Israel-organisasjoner i 15 europeiske land samlet i Wien 1. desember 2013.
Representanter fra pro-israelske organisasjoner fra 15 land i Europa er enige om å arbeide videre for etablering av Europeisk allianse for Israel. Deltakerne på konferansen i Wien ble inspirert av engasjementet som Israel-venner i Norge viser gjennom MIFF.

1. desember var delegater fra Israel-organisasjoner i 15 ulike europeiske land samlet til konferanse i Wien. Initiativet var tatt av vennskapsorganisasjoner for Israel i Tyskland, Sveits og Østerrike. Fra MIFF deltok nestleder i hovedstyret Bengt-Ove Nordgård og daglig leder Conrad Myrland.

Det ble bred enighet på konferansen om å jobbe videre med planene om etablering av en Europeisk allianse for Israel (European Alliance for Israel). Det tas sikte på en formell oppstart i 2015, i forbindelse med markeringen av 50-års diplomatisk kontakt mellom Israel og Tyskland.

Ikke uventet bekreftet samtalene at de ulike Israel-organisasjonene som var invitert har ulike arbeidsmetoder og vektlegginger i sitt Israel-vennskap. Det er derfor viktig å avklare hva organisasjonene kan samarbeide om på et europeisk nivå. Dette vil nå bli drøftet videre i to arbeidsgrupper.

Corina Eichenberger-Walther er parlamentsmedlem i Sveits.
Corina Eichenberger-Walther er parlamentsmedlem i Sveits.

MIFFs forslag om å utnevne det sveitsiske parlamentsmedlemmet Corina Eichenberger-Walther til alliansens foreløpige talsperson ble enstemmig vedtatt. Eichenberger-Walther er leder for Gesellschaft Schweiz-Israel, vennskapsorganisasjonen fra Sveits.

Flere av delegatene uttrykte stor glede over å se den sterke veksten som Israel-arbeidet til MIFF har hatt i Norge de siste årene.

Les mer bakgrunn om konferansen.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart