Stor interesse for MIFF-møter

Israel-venner strømmer til MIFF-møter i hundrevis. MIFF Oslo satte ny besøksrekord da stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (bildet) holdt foredrag i forrige uke. MIFF Østfold fikk besøk av stortingsrepresentanter fra Ap og Høyre.
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) på talerstolen i MIFF Oslo tirsdag 28. januar. (Foto: Tore Wilhelmsen)
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) på talerstolen i MIFF Oslo tirsdag 28. januar. (Foto: Tore Wilhelmsen)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

MIFF Oslo måtte skifte møtelokale på kort varsel før møtet med stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) i sist uke. En takplate hadde falt ned i det faste møtelokalet på Majorstuen Seniorsenter, men lokallagsleder Tore Wilhelmsen fant et alternativt lokale i Misjonskirken bare et langt steinkast unna.

– Det kom omlag 110 personer til møtet, noe som er ny besøksrekord i MIFF Oslo, sier Wilhelmsen. Det var hell i uhellet at møtet måtte avholdes i Misjonssalen, for det kunne blitt veldig trangt i Seniorsenteret med et slikt oppmøte.

– Syversen øste av sin kunnskap og alle var meget fornøyd med foredraget hans, forteller Wilhelmsen.

 

Stortingsrepresentanter besøkte MIFF Østfold

Også Bengt-Ove Nordgård, leder av MIFF Østfold, kan fortelle om et vellykket møte i forrige uke. Mandag 27. januar holdt Israels ambassadør Naim Araidi foredrag i lokalforeningen. Han talte i anledning Den internasjonale minnedagen om Holocaust og orienterte om den aktuelle situasjonen i Israel.

MIFF Østfold inviterte alle fylkets stortingsrepresentanter til møtet. Alle representanter svarte positivt på invitasjonen, og Stein Erik Lauvås (Ap), Eirik Milde (H) og Bengt Morten Wenstøb (H) møtte opp. I tillegg kom fylkeslederen for Østfold KrF.

– Før ambassadøren startet sitt foredrag ledet Reidun Bugge selve minnestunden hvor vi tente 6 lys for de 6 millioner jøder som ble drept under Holocuast, og i tillegg ett lys for de norske jødene. Bugge leste dikt skrevet av Holocaustoverlevende, mens et slideshow med noen- og sytti bilder fra Holocaust ble vist på projektor, forteller Nordgård.

Det var i overkant av 50 deltakere på møtet.

– Vi i styret i MIFF Østfold mener at dette var et av de mest vellykkede møtene vi har hatt i vår nyere historie. Mange av de fremmøtte var personer vi ikke hadde sett tidligere, sier Nordgård.

Ambassadør Naim Araidi (t.h.) blir tolket av Bengt-Ove Nordgård på møte i MIFF Østfold. (Foto: Privat)
Ambassadør Naim Araidi (t.h.) blir tolket av Bengt-Ove Nordgård på møte i MIFF Østfold. (Foto: Privat)

 

Ambassadøren i Stavanger

Mandag 3. februar talte ambassadør Naim Araidi i MIFF Stavanger. Her kom omkring 200 personer for å høre, forteller kilder i MIFF Stavanger.

Torsdag 30. januar talte Tore Wilhelmsen fra MIFF Oslo i MIFF Grenland. Her kom det omkring 70 personer på møtet, forteller Anders Rambekk i lokallaget.

Mandag 27. januar kom omlag 40 personer for å høre foredrag av Hallgrim Berg da MIFF Vest-Telemark ble dannet.

I løpet av de to neste månedene er det over 24 møter i MIFFs lokalforeninger over hele landet. Se hele oversikten her.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise