Stor interesse for MIFF-møter

Israel-venner strømmer til MIFF-møter i hundrevis. MIFF Oslo satte ny besøksrekord da stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (bildet) holdt foredrag i forrige uke. MIFF Østfold fikk besøk av stortingsrepresentanter fra Ap og Høyre.

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) på talerstolen i MIFF Oslo tirsdag 28. januar. (Foto: Tore Wilhelmsen)
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) på talerstolen i MIFF Oslo tirsdag 28. januar. (Foto: Tore Wilhelmsen)

MIFF Oslo måtte skifte møtelokale på kort varsel før møtet med stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) i sist uke. En takplate hadde falt ned i det faste møtelokalet på Majorstuen Seniorsenter, men lokallagsleder Tore Wilhelmsen fant et alternativt lokale i Misjonskirken bare et langt steinkast unna.

– Det kom omlag 110 personer til møtet, noe som er ny besøksrekord i MIFF Oslo, sier Wilhelmsen. Det var hell i uhellet at møtet måtte avholdes i Misjonssalen, for det kunne blitt veldig trangt i Seniorsenteret med et slikt oppmøte.

– Syversen øste av sin kunnskap og alle var meget fornøyd med foredraget hans, forteller Wilhelmsen.

 

Stortingsrepresentanter besøkte MIFF Østfold

Også Bengt-Ove Nordgård, leder av MIFF Østfold, kan fortelle om et vellykket møte i forrige uke. Mandag 27. januar holdt Israels ambassadør Naim Araidi foredrag i lokalforeningen. Han talte i anledning Den internasjonale minnedagen om Holocaust og orienterte om den aktuelle situasjonen i Israel.

MIFF Østfold inviterte alle fylkets stortingsrepresentanter til møtet. Alle representanter svarte positivt på invitasjonen, og Stein Erik Lauvås (Ap), Eirik Milde (H) og Bengt Morten Wenstøb (H) møtte opp. I tillegg kom fylkeslederen for Østfold KrF.

– Før ambassadøren startet sitt foredrag ledet Reidun Bugge selve minnestunden hvor vi tente 6 lys for de 6 millioner jøder som ble drept under Holocuast, og i tillegg ett lys for de norske jødene. Bugge leste dikt skrevet av Holocaustoverlevende, mens et slideshow med noen- og sytti bilder fra Holocaust ble vist på projektor, forteller Nordgård.

Det var i overkant av 50 deltakere på møtet.

– Vi i styret i MIFF Østfold mener at dette var et av de mest vellykkede møtene vi har hatt i vår nyere historie. Mange av de fremmøtte var personer vi ikke hadde sett tidligere, sier Nordgård.

Ambassadør Naim Araidi (t.h.) blir tolket av Bengt-Ove Nordgård på møte i MIFF Østfold. (Foto: Privat)
Ambassadør Naim Araidi (t.h.) blir tolket av Bengt-Ove Nordgård på møte i MIFF Østfold. (Foto: Privat)

 

Ambassadøren i Stavanger

Mandag 3. februar talte ambassadør Naim Araidi i MIFF Stavanger. Her kom omkring 200 personer for å høre, forteller kilder i MIFF Stavanger.

Torsdag 30. januar talte Tore Wilhelmsen fra MIFF Oslo i MIFF Grenland. Her kom det omkring 70 personer på møtet, forteller Anders Rambekk i lokallaget.

Mandag 27. januar kom omlag 40 personer for å høre foredrag av Hallgrim Berg da MIFF Vest-Telemark ble dannet.

I løpet av de to neste månedene er det over 24 møter i MIFFs lokalforeninger over hele landet. Se hele oversikten her.

 

Forrige artikkelHallgrim Berg i MIFF Arendal: Israel – internasjonal hoggestabbe og demokratisk fyrtårn
Neste artikkelMoti Paz i MIFF Vestfold: Den aktuelle situasjonen og Jom Kippur-krigen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.