20 år etter OL på Lillehammer kommer MIFF til byen

Onsdag stiftet Med Israel for fred et nytt lokallag i Lillehammer. Over 40 personer møtte fram for å høre foredrag av Hallgrim Berg, inkludert flere arabere som har forståelse for Israels situasjon.

MIFF har landet i Lillehammer. (Illustrasjonsfoto: moluda, flickr.com)
MIFF har landet i Lillehammer. (Illustrasjonsfoto: moluda, flickr.com)

Harald Eivind Bakke forteller at syv av møtedeltakerne meldte seg som ny medlemmer av MIFF. Allerede i neste uke leder han et møte hvor interimstyret for lokalforeningen skal konstituere seg.

– Et av de nye styremedlemmene kommer fra Gjøvik, og kanskje kan vi få til et lokallag der i byen også på sikt, sier Harald Eivind Bakke.

Foredragsholder Hallgrim Berg kan også fortelle om “et strålende møte”, med stor interesse i publikum.

– Det kom også tre unge arabere på møtet, forteller Berg. Stadig flere oppdager at det er riktig som statsminister Benjamin Netanyahu sier: Israel er ikke det som er feil med Midtøsten, Israel er det som er rett med Midtøsten.

Harald Eivind Bakke er brigader i Hæren og stod på andreplass på Oppland FrPs liste til stortingsvalget i 2013.

I løpet av de siste månedene det vært en ny liten strøm av lokalforeninger i MIFF. MIFF Haugalandet hadde sitt første møte i høst. MIFF Vest-Telemark hadde sitt første møte i januar. Et MIFF-møte i Lyngdal med Hallgrim Berg i oktober la grunnlag for MIFF Lister, som formelt stiftes 17. februar. Da holder Conrad Myrland fra MIFF foredrag om jødiske flyktninger fra arabiske land.

MIFF Lillehammer kom til denne uken.

Ålesund står for tur 31. mars. Da holder brigader Moti Paz foredrag på Høgskolen i Ålesund, og dette håper vi blir startskuddet for et nytt lokallag i byen.

Til sammen er det fem nye lokallag, en vekst fra 18 til 23 siden høsten 2013.

I 2007 hadde MIFF kun fem aktive lokallag. Veksten i lokallag har kommet parallelt med den sterke veksten i medlemmer.

Vil du bli medlem i MIFF? Meld deg inn i dag!

Vil du bli aktiv i MIFF? Ta kontakt med MIFF i dag!

 

Etter møtet på Lillehammer har Hallgrim Berg sendt følgende leserinnlegg til den lokale Byavisen.

 

VIKTIG ISRAEL-STØTTE

Det var ei glede å få halde foredrag for den store forsamlinga med Israel-interesserte på Lillehammer bibliotek sist veke.

Med Israel For Fred (MIFF) er i sterk vekst, og det er naturleg at det blir danna eit lokallag i eit område med så mange opplyste menneske som det er i Lillehammer og omegn.

MIFF er samlande, fri og ubunden av religiøse og partipolitiske omsyn. Utan tvil er det behov for ein organisasjon som kan danne ei viss motvekt til all den einsidig negative informasjonen om Israel som kjem gjennom nyheitskanalane, NRK, NTB, via venstreorienterte organisasjonar og journalistar.

Det nordmenn flest får servert, anten det gjeld «okkupasjon», «rasisme» eller «apartheid», er sett med pro- arabiske og anti-israelske briller, dag etter dag, år ut og år inn.

Det set sine merke i opinionen og politiske parti, ikkje minst i lettpåverkelege ungdomsorganisasjonar.

Uansett kva Israel gjer og ikkje gjer, er det Israel og jødane som får skulda for det som skjer i Midtausten. Det er difor viktig å ta til motmæle på grasrotnivå.

Dette einslege demokratiet – midt inne i eit hav av despoti og diktatur – vil ha fred; for å kunne drive verdiskaping og innovasjon på viktige område som medisin, fysikk, miljø, kunst og kultur  – til glede for oss alle, anten det er tale om mobiltelefonar, høgteknologi, livsviktig sjukehusutstyr, eller framtidsretta energiformer, sol, vind,vatn- og miljøteknologi, osv. Israel viser vegen.

Dei nyoppdaga  kjeldene med gass og olje vil under den nye norske regjeringa utløyse eit gjennombrot i det industrielle og økonomiske samarbeidet mellom Israel og Noreg. Bra!

Medlemskap i MIFF gir automatisk tilgang til avisa «Midtøsten i fokus», ved sida av Nordens mest komplette og gratis Israel-info:  www.miff.no

Hallgrim Berg

 

 

Forrige artikkelLO fortsetter sine ensidige angrep mot Israel
Neste artikkelUenige om syv prosent av Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.