– Når selvmordbomberne blir borte vil barrieren bli borte

– Jeg er helt sikker på at Israel kommer til å fjerne sikkerhetsbarrieren dersom det blir helt slutt på selvmordsbomberne, sa Annelie Enochson, medlem av den svenske Riksdagen, under MIFFs landsmøte søndag morgen.

Annelie Enochson, medlem av den svenske Riksdagen, holder foredrag på MIFFs landsmøte 15. juni 2014. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Annelie Enochson, medlem av den svenske Riksdagen, holder foredrag på MIFFs landsmøte 15. juni 2014. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Sverige har i dag en ambassadør til en stat som ikke finnes, nemlig Palestina. I fjor sendte denne ambassadøren julekort til alle i Riksdagen, der motivet var av Maria og Josef som ble hindret i å komme inn til Betlehem på grunn av muren, fortalte hun.

– Men muren har bare en eneste hensikt – å hindre selvmordsbombere i å komme seg inn i Israel. Fra år 2000 til 2006 flommet det over av terrorangrep over hele Israel, og sikkerhetsbarrieren har gjort at antallet angrep har gått ned med 90 prosent siden august 2003, sa Enochson.

– Barrieren omtales nesten alltid som ”muren”, selv om det bare er fem prosent av lengden som faktisk består av mur, la hun til.

– Den dagen Israel kan være helt sikker på at det ikke kommer nye selvmordsbombere, er jeg sikker på at sikkerhetsbarrieren blir fjernet, fortsatte hun.

Enochson poengterta at mange andre land også har bygget sikkerhetsbarrierer, og nevnte som eksempler grensene mellom USA og Mexico, India og Pakistan, Nord-Korea og Sør-Korea, Nord-Irland og Irland, og EUs grense mot øst.

– Likevel er det bare en ”mur” man snakker om, og det er den i Israel – som er den mest legitime av alle ”sikkerhetsmurene”.

 

– Vil ha et mer Israel-vennlig Sverige

Det svenske parlamentsmedlemmet fortalte at hennes vennskap med Israel er noe av det som motiverer henne politisk.

– Jeg er politiker fordi jeg vil ha et forvandlet og forbedret Sverige. I det ligger også at jeg vil ha et mer Israel-vennlig Sverige, sa hun.

– Vi bør støtte Israel på grunn av tre fundamentale rettigheter som alle nasjoner har: Israel har som nasjon en rett til å finnes der de er, med den befolkningen de har. De har en rett til å forsvare sin nasjon og sin befolkning. Og de skal bedømmes med den samme målestokk som andre nasjoner av omverdenen og det internasjonale samfunn. I manges øyne har ikke Israel disse rettighetene, sa Enochson.

– Jeg personlig har også en fjerde grunn til å støtte Israel: Guds løfter til Abraham i Bibelen. Det er mitt fjerde ben å stå på når det gjelder støtten til Israel. Alle behøver ikke å ha dette benet med seg i sin støtte til Israel, men jeg har det, sa hun.

Enochson er ett av 20 medlemmer i Riksdagens parlamentariske venneforening for Israel, der seks av Riksdagens åtte partier er representert. Foreningen tilsvarer den norske foreningen Israels Venner på Stortinget.

 

Forsvarte Israels standpunkt overfor Hamas

I foredraget forsvarte hun Israels avgjørelse om ikke å forhandle med en Hamas-støttet regjering.

– De får begynne med å anerkjenne Midtøsten-kvarttens krav før man kan forvente nye samtaler med Israel, synes jeg. Det innebører å ta avstand fra terror, anerkjenne Israels rett til å eksistere og anerkjenne tidligere inngåtte avtaler.

Dagen etter foredraget, mandag 16. juni, hadde Annelie Enochson en artikkel på den svenske nettsiden svt.se hvor hun advarer sterkt mot å forhandle med terrororganisasjonen Hamas.

Hun tok for seg flere eksempler på feilrapportering i spørsmål som angår konflikten med palestinerne. Blant annet nevnte hun palestinernes vannsituasjon. Hun viste til at Europa-parlamentets president Martin Schultz tidligere i år kom med beskyldninger om grov forskjellsbehandling i vanntilgangen for palestinere og israelere, da han talte i Knesset.

Videre viste hun til professor Haim Gvirtzmans forskning.

– Han dokumenterer at det ikke er Israels feil at palestinerne ikke har mer vann, men at det er de som velger å ikke benytte de mulighetene de har, sa hun.

Her kan du lese mer om Gvirtzmans dokumentasjon av årsakene til palestinernes vannmangel.

Hun snakket også om at Israel på grunn av høyteknologisk utvikling er ”start-up nation” nr. en.

– På Nasdaq-børsen er det nesten like mange israelske foretak som fra hele Europa til sammen. Det er ikke Israel som taper på boikottbevegelsen, men Europa, sa Enochson.

– Israel har rett til å finnes som nasjon og rett til å forsvare seg. Vi som ikke er jøder behøves for å hjelpe jøder i Sverige, i Norge og i verden ved å gjøre vår røst hørt i kampen mot antisemittisme og antisionisme. Vi skylder dem det, avsluttet hun.

 

Se filmklipp fra  andre deler av landsmøtet.

Her kan du se video med opptak av hele foredraget til Annelie Enochson:

Forrige artikkelSe filmklipp fra landsmøtet
Neste artikkelFeststemning på landsmøtet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/