Stavanger Aftenblad koblet MIFF med NS

Dette sto på trykk i Stavanger Aftenblad lørdag 19. juli. (Foto: Faksimile fra avisen)
Dette sto på trykk i Stavanger Aftenblad lørdag 19. juli. (Foto: Faksimile fra avisen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Dette innlegget står på trykk i torsdagens utgave av Stavanger Aftenblad:

 

MIFF krever beklagelse

Artikkelen fortsetter under annonsen

“Pitter” i Aftenbladet registrerte 19. juli at organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) får flere medlemmer under krigen (i Gaza). “Det fikk NS også,” la han til.

Aftenbladets kobling mellom MIFF og Nasjonal Samling vekker avsky langt utenfor våre medlemsrekker. MIFF er en partipolitisk og religiøst nøytral organisasjon som gir informasjon om og støtte til hjemlandet for seks millioner jøder i Israel. NS var en organisasjon som heiet fram massemorderne som drepte seks millioner jøder. Blant dem var halvparten av den norsk-jødiske befolkningen, som ble sendt til utryddelsesleire med det norske statspolitiet som villig medløper.

Hamas gir råd til sine folk om å beskylde israelere for å være nazister. Uten at vi tror at Pitter nødvendigvis kjenner til dette rådet, er det bemerkelsesverdig at han følger opp en lignende tankegang for egen maskin. Israel kom ikke tidsnok til å redde de europeiske og norske jødene fra nazismen. Men Israel kom i tide til å redde nær en million jøder som måtte flykte fra de arabiske landene.

Det er klart injurierende å påstå, direkte eller ved en falsk analogi som Pitter benytter seg av, at MIFF er nazistisk. For MIFF, som arbeider for å opplyse om det jødiske folkets rett til en egen stat, er det særlig sårende.

MIFF krever at Aftenbladets sjefsredaktør beklager det dypt injurierende innlegget i Pitter 19. juli.

 

Morten Fjell Rasmussen, styreleder MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFFGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag