Hundrevis av israelsvenner på vei til Oslo sentrum

Klokken 13.30 i dag samles Israels venner til støttemarkering utenfor Stortinget. - 400 har forhåndsmeldt seg, og vi regner med at mange hundre flere også kommer, sier daglig leder i MIFF, Conrad Myrland.
Daglig leder Conrad Myrland på vei til dagens demonstrasjon. (Foto: MIFF)
Daglig leder Conrad Myrland på vei til dagens demonstrasjon. (Foto: MIFF)

Han anbefaler deltakerne å være ute i god tid, minst 15 til 30 minutter i forkant, på grunn av sikkerhetsrutinene rundt arrangementet.

– MIFF har fått overveldende positiv respons på støttemarkeringen, sier Myrland.

 

Stortingsrepresentanter deltar

Blant appellantene på Eidsvoll plass er stortingsrepresentantene Hans Fredrik Grøvan (KrF), som er leder av den parlamentariske foreningen Israels venner, og Kristian Norheim (FrP), som er andre nestleder i Utenriks- og forsvarskomiteen og utenrikspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet.
MIFF-ledere som deltar med appeller er hovedstyrets nestleder Bengt-Ove Nordgård, styreleder i MIFF Vestfold Solveig Ghatso, og daglig leder Conrad Myrland.

Både NRK og TV2 har varslet at de kommer for å dekke arrangementet.

 

Vi samles under følgende tre paroler:

”Det er riktig og viktig at Israel forsvarer sine innbyggere”

”Nei til terroren og islamismen til Hamas – som ødelegger livet til palestinerne i Gaza”

”Mediedekningen av Israel må bli rettferdig”

MIFF mener at alle som støtter frihet, demokrati og staters rett til selvforsvar burde kunne stille opp i støtte for vår ytringsfrihet. MIFF ønsker bare å bruke vår demokratiske rett til å fremme våre viktige paroler i gatebildet.

Palestinakomiteen hadde tidligere varslet planer om en motdemonstrasjon, men disse planene skal være trukket tilbake. Politiet opplyser i formiddag at ingen planer om motdemonstrasjoner er registrert hos dem.

 

Sikkerhetsinstrukser

Som ved alle store demonstrasjoner vil det være politi til stede for å ivareta ytringsfriheten til deltakerne på en lovlig demonstrasjon. MIFF oppmuntrer alle Israels venner til å opptre rolig og med ikke-vold, slik de har gjort også ved tidligere markeringer. Vi forventer at religiøse og politiske ledere i Israel-kritiske miljøer stagger sine pøbler slik at vi ikke får en repetisjon av volden og ødeleggelsene fra januar 2009.

Vi oppfordrer alle til å ta med israelske flagg til bruk inne på det anviste området for arrangementet.

Men i samråd med politiet, advarer MIFF sterkt mot å bære israelske flagg synlig til og fra demonstrasjonen.

 

Her er et utdrag av appellen som vil bli holdt av Conrad Myrland:

“Vi er samlet i dag til protest mot krig. Vi er samlet, ikke for å feire Israels krigføring i Gaza, som Aps stortingsrepresentant Freddy de Ruiter sa i sitt oppvigleri mot oss, men for å ta avstand fra den islamistiske terrorgruppen som begynte med å drepe tre jødiske bibelskoleelever, fortsatte med rakettregn over israelske byer og har avvist og brutt en rekke våpenhviler. Vi er ikke her fordi vi liker krig, men fordi vi vil ha en EKTE fred. Vi er her fordi vi hater å se barn og kvinner bli drept som et resultat av en ondsinnet krigsplan fra “Den islamske motstandsbevegelsen”. Vi er her fordi vi nekter å se Hamas-terrorister herje med den israelske befolkningen som deres islamistiske søskenbarn ISIL gjør i Irak eller Boko Haram gjør i Nigeria.”

 

Hvis du ikke har anledning til å komme på markeringen, men støtter saken, kan du bli medlem eller gi en gave til MIFF på kontonummer 78770654539.

Følg live streaming av arrangementet hos VGTVGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise