Ny riksdagspolitiker skal lede svenske Israel-venner

Mathias Sundin ble i helgen valgt til ny styreleder for MIFFs svenske søsterorganisasjon, Samfundet Sverige-Israel. Han ser fram til å lede organisasjonen i tiden som ligger foran.

Påtroppende leder i Samfundet Sverige-Israel Mathias Sundin og nestleder Lotta Jansson sammen med styreleder i MIFF Morten Fjell Rasmussen under landsmøtet i Sverige i helgen. (Foto: Privat)
Påtroppende leder i Samfundet Sverige-Israel Mathias Sundin og nestleder Lotta Jansson sammen med styreleder i MIFF Morten Fjell Rasmussen under landsmøtet i Sverige i helgen. (Foto: Privat)

Mathias Sundin (37) er representant i Riksdagen for Folkpartiet Liberalerna. Han overtar som leder av Samfundet Sverige-Israel etter Annelie Enochson, riksdagsrepresentant for Kristdemokraterna. Valget ble gjort på landsmøtet til den svenske Israel-organisasjonen i helgen. Full av energi uttrykte Sundin at han ser fram til å lede organisasjonen i tiden som ligger foran.

– Jeg ser på Samfundet som et fristed i en tid da det rettes kraftige angrep både mot Israel og Israels venner. Ellers fornuftige mennesker mister all logikk når de snakker om Israel, sa han. Sundin fortalte om et besøk på en konferanse i USA i regi av AIPAC.

– Jeg la merke til hvor flinke de var til å ta politikere med til Israel og på den måten bidra til å forme dem. Jeg håper vi kan gjøre det samme i Sverige, uttalte han.

Sundin har markert seg i den svenske Israel-debatten ved å stå opp mot den svenske utenriksministeren i Riksdagen og kritisere regjeringens ensidige anerkjennelse av en palestinsk stat.

Styreleder Morten Fjell Rasmussen representerte MIFF på landsmøtet i Sverige. Samfundet Sverige-Israel har cirka 3.000 medlemmer i cirka 25 lokalforeninger over hele landet.

Forrige artikkelInntil 1.500 viste støtte til Israel
Neste artikkelRobbie Williams med kjærlighetserklæring til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/