MIFF Trondheim stod på stand i tre dager

Martnan i Trondheim er et av de største markedene i Norden av sitt slag. Over 100.000 besøkende og rundt 200 utstillere deltok i år. MIFF var også på plass.
Tre glade karer på stand (Foto: Geir Knutsen)
Tre glade karer på stand (Foto: Geir Knutsen)

For første gang deltok MIFF Trondheim i forrige uke med en informasjonsstand på det årlige tre dager lange arrangementet Martnan i sentrum av Trondheim. Ni ivrige og stolte MIFF-medlemmer vekslet på å bemanne standen og forsvare Israel rundt ni timer daglig fra tirsdag 23. juni til torsdag 25. juni.

Dagene ble delt opp i 3-timers vakter og rundt 300 eksemplarer av spesialmagasinet, rundt 20 eksemplarer av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus og et titalls aktuelle artikler fra MIFFs nettside ble delt ut. I tillegg var det mulig for de besøkende å kjøpe israelske varer til inntekt for MIFF Trondheim.

Mange forbipasserende stoppet opp for å prate og gi sin støtte. Noen var uenige. De fikk fakta og gode argumenter til forsvar for Israel fra MIFF-medlemmene.

Ni andre organisasjoner, deriblant Amnesty International, deltok med egne stands i det reserverte området i Kongens gate ved Torvet.

MIFF Trondheim betalte litt over to tusen kroner for standstillatelsen, men etter alle positive tilbakemeldingene å dømme, var dette vel anvendte penger.

– Jeg synes det var en fin opplevelse å være med å gjøre noe for Israel og MIFF, sa MIFF-medlem Doris Anita Berg. – Eneste negative var en dame som var negativ til jøder, men hun bare svarte det idet hun gikk forbi. Ellers hyggelig med de som stoppet og pratet.

Tidligere leder i MIFF Trondheim, Arne Bjarte-Larsson, mente dette var et glimrende tiltak som bør gjentas i årene som kommer.

Bjørn Røstum og Arne Bjarte-Larsson på stand (Foto: Geir Knutsen)
Bjørn Røstum og Arne Bjarte-Larsson på stand (Foto: Geir Knutsen)

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise