Se bilder fra Genève

MIFFs styremedlem Kjetil Ravn Hansen deltok på støttemarkering for Israel utenfor FNs menneskerettighetsråd. Se bildene og les rapport.

Kjetil Ravn Hansen utenfor FNs menneskerettighetsråd.
Kjetil Ravn Hansen utenfor FNs menneskerettighetsråd.

Israel-venner fra mange land i Europa deltok på støttemarkeringen utenfor FNs menneskerettighetsråd mandag 29. juni. Som representant for MIFF deltok styremedlem Kjetil Ravn Hansen.

Han skriver:

Israels venner har mange gode grunner til å demonstrere utenfor FN-bygningen i Geneve, men mandag 29. juni 2015 var en av disse helt spesielle dagene. Denne dagen var det nemlig ventet at FN skulle legge frem en en rapport som fordømmer Israel i forbindelse med Gaza-krigen sommeren 2014. I den anledning gikk en rekke organisasjoner fra store deler av Europa sammen om en stor støttemarkering på Nasjonenes plass utenfor FN-bygningen.

Rundt klokken 12 på formiddagen var over tusen personer på plassen, selv om det var en slående hete i Geneve den dagen. Heldigvis hadde arrangørene bestilt inn to paller med vannflasker, men selv dette var ikke nok og arrangementet måtte avsluttes en time før tiden. Den israelske ambassadøren ga i sin tale uttrykk for at han ikke helt visste om varmen han følte var på grunn av været eller nærværet av så mange gode venner av Israel.

En rekke appeller ble holdt, deriblant av representanter fra sveitsisk akademia og talspersoner fra de ulike involverte organisasjonene i flere land. MIFFs representant sto også på talerlisten, men det innslaget måtte utgå da støttemarkeringen ble avsluttet en time tidligere på grunn av heten. Den høye temperaturen og den stekende solen la ingen demper på stemningen så lenge det varte og det hele ble avsluttet med at Israels nasjonalsang Hatikvaha runget over plassen. Kanskje fant noen av de vakre tonene veien inn gjennom vinduene i FN-bygningen?

Se noen av bildene.

DSC_0004 DSC_0005 DSC_0007 DSC_0019 DSC_0022 DSC_0037 DSC_0055 DSC_0060 DSC_0061 DSC_0064 DSC_0065

Forrige artikkelKnivangrep mot kvinnelig soldat
Neste artikkelSjette terrorangrep på ti dager av Ramadan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.