Svar og ett spørsmål til Khalayli

Conrad Myrland fra MIFF svarer Jamil Khalayli i Den palestinsk-norske forening.
Skjermdump fra Ringerikes Blad.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Jamil Khalayli, leder av Den palestinsk-norske forening i Norge, kommer i Ringerikes Blad 18. september med en rekke feilaktige påstander om Med Israel for fred (MIFF). Hans manipulasjon med vårt organisasjonsnavn er i beste fall barnslig. At han ikke klarer å gjengi mitt navn korrekt er kanskje mer uskyldig.

Det stemmer ikke at “MIFF støtter den mest aggressive og nasjonalistiske delen av det israelske politiske landskapet”. MIFF støtter jødenes rett til et nasjonalt hjemland i Israel, men vi er partipolitisk uavhengig både i Norge og i Israel. Fra den israelske debatten gjengir vi ulike stemmer. MIFF håper å se fred mellom Israel og naboene, og lengter etter den dagen palestinske ledere, eller i det minste palestinske representanter i Norge, tar offentlig til orde og aksepterer at Israel skal forbli en jødisk stat.

Khalayli trekker noen ville og ubegrunnede konklusjoner av hva MIFF mener om Breaking the Silence og Jewish Voice for Peace. Det ligger i sakens natur at anonyme vitnemål ikke kan la seg verifisere. At MIFF skulle fremstille noen israelske soldater som “løgnaktige jøder” faller på sin egen urimelighet. Da MIFF for fem år siden omtalte sistnevnte gruppe som tysk-jødisk, var det på ingen måte for å undergrave troverdigheten til organisasjonen. Er det tyskere eller jøder Khalayli ser på som lite troverdige?

Det store flertallet jøder ønsker seg en løsning med to stater for to folk. De vil ønske en palestinsk stat velkommen dersom den kan bli opprettet i fred og etter avtale som avklarer grenser mot Israel. Kan Khalayli akseptere at en stat med jødisk flertall er kommet for å forbli ved siden av en palestinsk, arabisk, muslimsk stat?

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise