Svar og ett spørsmål til Khalayli

Conrad Myrland fra MIFF svarer Jamil Khalayli i Den palestinsk-norske forening.

Skjermdump fra Ringerikes Blad.

Jamil Khalayli, leder av Den palestinsk-norske forening i Norge, kommer i Ringerikes Blad 18. september med en rekke feilaktige påstander om Med Israel for fred (MIFF). Hans manipulasjon med vårt organisasjonsnavn er i beste fall barnslig. At han ikke klarer å gjengi mitt navn korrekt er kanskje mer uskyldig.

Det stemmer ikke at “MIFF støtter den mest aggressive og nasjonalistiske delen av det israelske politiske landskapet”. MIFF støtter jødenes rett til et nasjonalt hjemland i Israel, men vi er partipolitisk uavhengig både i Norge og i Israel. Fra den israelske debatten gjengir vi ulike stemmer. MIFF håper å se fred mellom Israel og naboene, og lengter etter den dagen palestinske ledere, eller i det minste palestinske representanter i Norge, tar offentlig til orde og aksepterer at Israel skal forbli en jødisk stat.

Khalayli trekker noen ville og ubegrunnede konklusjoner av hva MIFF mener om Breaking the Silence og Jewish Voice for Peace. Det ligger i sakens natur at anonyme vitnemål ikke kan la seg verifisere. At MIFF skulle fremstille noen israelske soldater som “løgnaktige jøder” faller på sin egen urimelighet. Da MIFF for fem år siden omtalte sistnevnte gruppe som tysk-jødisk, var det på ingen måte for å undergrave troverdigheten til organisasjonen. Er det tyskere eller jøder Khalayli ser på som lite troverdige?

Det store flertallet jøder ønsker seg en løsning med to stater for to folk. De vil ønske en palestinsk stat velkommen dersom den kan bli opprettet i fred og etter avtale som avklarer grenser mot Israel. Kan Khalayli akseptere at en stat med jødisk flertall er kommet for å forbli ved siden av en palestinsk, arabisk, muslimsk stat?

 

Forrige artikkelSterk steinkaster-støtte fra palestinske myndigheter
Neste artikkelTo væpnede angrepsforsøk dagen før Jom Kippur
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.