MIFF deler ut Løgnindustrien til stortingsrepresentanter

– Dette er en bok politikere som vil mene noe om Israel må lese, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF), leverte boken Løgnindustrien på Stortinget. (Foto: MIFF)
Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF), leverte boken Løgnindustrien på Stortinget. (Foto: MIFF)

I dag har Med Israel for fred (MIFF) gitt MIFFs nye bok Løgnindustrien i gave til alle medlemmer av Utenrikskomiteen på Stortinget. I tillegg går boken til en rekke andre sentrale politikere på Stortinget.

”Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig.” I 2012 sa 38 prosent av det norske folk at dette stemmer helt eller nokså godt.

Bare én av tre nordmenn har kunnskap nok om dagens Midtøsten eller andre verdenskrig til å avvise den grove anklagen. Det har tydeligvis vært svært god etterspørsel etter løgnindustriens varer og tjenester i Norge. Resultatet fra HL-senterets måling vitner om tre tiår med lisensfinansiert anti-israelsk propaganda og/ eller store mangler i norsk skolesystem.

I boken tar Yemini for seg en rekke av anklagene mot staten Israel og viser med en jurists og forskers grundighet hvordan de bygger på løgn.

Tre norske utenriksreportere – Odd Karsten Tveit, Sidsel Wold og Fredrik Græsvik – alle kjent for sin skjeve dekning av Israel, kommer med bok om konflikten denne høsten. Løgnindustrien kommer som et viktig korrektiv i rette tid.

Boken ble til etter en oppmuntring fra Robert Bernstein, grunnleggeren av Human Rights Watch. Forfatteren Ben-Dror Yemini ble født i Tel Aviv i 1954. Fra 2003 til 2014 var han debattredaktør i avisen Ma’ariv. Siden våren 2015 har Yemini vært journalist og kommentator i Yedioth Aharonoth, Israels største betalingsavis.


Gi din støtte til MIFFs bokkampanje på Stortinget! 
Fyll ut ditt mobilnummer og ditt ønskede gavebeløp i skjemaet under og klikk OK. Du mottar deretter SMS til din mobil som du bekrefter med en JA-melding, og beløpet blir belastet din neste telefonregning. Bruk nettbank til konto 78770654539 og send inn ditt personnummer til post@miff.no dersom du ønsker skattefradrag. Hjertelig takk for din støtte!

 

Forrige artikkelBibelskolestudent knivstukket i Jerusalem
Neste artikkelGræsviks blodanklager
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.