Løgnindustrien i Norge

– Det finnes en løgnindustri i Norge, og MIFF ble etablert på grunn av den. Med Yeminis nye bok står vi sterkere i informasjonsarbeidet vårt, sier MIFF-leder Conrad Myrland.

MIFF-leder Conrad Myrland. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

– Da aksjonsgruppen som senere ble til organisasjonen Med Israel For Fred først samlet seg i 1975, skrev de at det var fordi de hadde “gått lei av den stadig økende, ondsinnete og tildels løgnaktige anti-israelske og anti-zionistiske propaganda fra visse kretser innen vårt samfunn”. I kjølvannet av engasjementet og energien som ble samlet i 1975 har det vokst fram en norsk bevegelse med over 9300 medlemmer, 27 lokallag og 23.000 Facebook-brukere. Hundretusenvis av nordmenn vet hvilken nettside de skal gå til dersom de ønsker å få israelernes versjon. Millioner av nordmenn har fått MIFFs spesialmagasin i postkassen, innledet Conrad Myrland i sitt foredrag på MIFF Forum søndag 11. oktober.

Den israelske veteranjournalisten Ben-Dror Yeminis bestselgende bok Løgnindustrien ble lansert på norsk under konferansen som ble holdt i Oslo i helgen. Boken er utgitt av MIFF. Yemini holdt selv foredrag om den internasjonale løgnindustrien mot Israel, som kontinuerlig gir folk vrengebilder av hva som foregår i Midtøstens eneste fungerende demokrati.

Klikk her for å sikre deg et eksemplar av den norske oversettelsen av boken.

Boken inneholder solid dokumentasjon mot mange av de vanligste løgnaktige anklagene mot Israel, og er svært aktuell også i norsk sammenheng. Den er en verdifull ressurs til hjelp for å forklare Israels sak i mylderet av anklager.

Conrad Myrland holdt foredrag om Løgnindustrien på norsk. Der tok han fram en lang rekke aktuelle eksempler på hvordan norske medier har formidlet usanne og skjeve påstander. MIFF driver kontinuerlig medieovervåking for å avdekke slike overtramp.

– De som følger med på Miff.no fra dag til dag, vet at løgnindustrien har jobbet på høyttrykk de siste ukene, sa Myrland.

Her kan du lese MIFFs artikler om mediedekningen av Israel.

– Her i Norge skal vi ikke gi oss ikke før alle forstår at det jødiske folket trenger et nasjonalt hjemland i Israel. Vi ønsker kritikk av MIFF velkommen, men vi vil aldri slutte å være grundig lei av den løgnaktige anti-israelske og anti-zionistiske propagandaen. Vi vil alltid være Løgnindustriens motstandere, slo Myrland fast.

Her kan du se bildeserie fra MIFF Forum 2015.

Her kan du se Conrad Myrlands foredrag på YouTube.

 

Forrige artikkel– Løgn og manipulasjon å anklage Israel for barnedrap
Neste artikkel– Israel og palestinerne har langt fra den største konflikten i Midtøsten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/