MIFFs gjest i VG, MIFFs kritikk i Dagbladet

Med Israel for fred (MIFF) satte spor i norske aviser i helgen.

Skjermdump fra toppen av Dagbladet.no 11. oktober 2015.
Skjermdump fra toppen av Dagbladet.no 11. oktober 2015.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Skjermdump fra VG Nett 10. oktober 2015.
Skjermdump fra VG Nett 10. oktober 2015.

MIFFs gjest i VG

Lørdag 10. oktober lanserte MIFF den nye boken Løgnindustrien av Ben-Dror Yemini. To dager før omtalte VG den nye boken til TV2-reporter Fredrik Græsvik. “Anklager Israel for barnedrap,” var VGs overskrift. MIFF svarte på anklagene samme dag, blant annet med sitater fra Løgnindustrien.

Lørdag 10. oktober lot VG Ben-Dror Yemini selv svare på Græsviks anklage.

– Jeg hører han [Græsvik] sier han har snakket med soldater som sier de har drept barn. Det har han kanskje, hva vet jeg, det finnes jo en andel som begår krigsforbrytelsen i alle hærer. Men jeg har undersøkt tallene, og det dør langt færre barn i konflikten mellom Israel og palestinerne enn i andre konflikter i verden, sier Yemini til VG.

 

MIFFs kritikk i Dagbladet

På kvelden søndag 11. oktober slo Dagbladet opp MIFFs kritikk av tidligere NRK-korrespondent Odd Karsten Tveit som hovedsak på nettsiden. Bakgrunnen var MIFFs kritikk av Tveits kommentarer på Lindmo kvelden før.

“I kveld hentet NRK ham inn til koseprat hos Lindmo, og han fikk komme med nye anklager mot Israel uforstyrret,” skrev MIFF på Facebook lørdag kveld. “Klikk DEL hvis du er enig med MIFF: NRK må slutte å bruke Odd Karsten Tveit!”. Hittil har nesten 300 delt MIFFs oppdatering og over 650 har klikket liker. Oppdateringen er sett av nærmere 90.000 norske Facebook-brukere.

Engasjementet ble så stort at det også ble fanget opp i Dagbladet.

– Når Odd Karsten Tveit kommer med slike sterke påstander som at Israel skyter på journalister, er det en journalists oppgave å sørge for samtidig imøtegåelse eller påta seg oppgaven med å stille kritiske motspørsmål, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, til avisen.

 

Forrige artikkel– Israel og palestinerne har langt fra den største konflikten i Midtøsten
Neste artikkelConrad Myrland i MIFF Bodø: Israel: geopolitikk, grenser, granner, grupper, gråt og glede
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.