EAI protesterer på merking av bosettervarer

– Det er urettferdig og politisk motivert, skriver MIFFs europeiske søsterorganisasjoner i en pressemelding.

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, og Corina Eichenberger-Walther, parlamentsmedlem i Sveits og president for European Alliance for Israel. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, og Corina Eichenberger-Walther, parlamentsmedlem i Sveits og president for European Alliance for Israel. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)

Med Israel for fred (MIFF) er den største medlemsorganisasjonen i European Alliance for Israel (EAI). I en pressemelding protesterer EAI mot EUs direktiv om å gi særskilt merking av varer produsert i israelske bosetninger.

– EAI protesterer sterkt mot EUs beslutning om å merke produkter produsert over 1967-linjen, “den grønne linjen”. Det er urettferdig, politisk motivert og enestående, uten paralleller noe annet sted i verden. Den økonomiske virkningen på Israel som helhet er ventet å bli svært liten, men lokale produsenter og mange av deres palestinske ansatte vil sannsynligvis bli rammet, skriver EAI.

– Vedtaket vil ikke fremme sjansen til fred, skriver EAI videre.

– EAI vil fortsette å oppmuntre til en fredelig og rettferdig løsning til den israelsk-palestinske konflikten som et resultat av direkte forhandlinger mellom partene, avsluttes pressemeldingen.

I midten av april 2016 blir MIFF vertskap i Sandvika for EAIs første ordinære årsmøte. Delta på europeisk konferanse 15.-17. april! Her får du møte Israel-venner fra store deler av Europa.

Forrige artikkel– Sverige er ingen venn av Israel
Neste artikkel– I kampen mot radikal islamisme må Europa lære av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.