Fortalte i Litteraturhuset om flukten fra nazistene

Israeleren Jakov Adler (midten) fortalte om sitt spennende liv på et MIFF-møte i Litteraturhuset tirsdag kveld.

Fra venstre John Solsvik, Jakov Adler og Svein Andersen fra Hermon forlag. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Fra venstre John Solsvik, Jakov Adler og Svein Andersen fra Hermon forlag. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)

Dagen-journalist John Solsvik har skrevet den nye boken Flukten fra nazistene basert på Jakov Adlers livshistorie. I 1939, bare seks år gammel, flyktet Adler sammen med sin jødiske familie fra Tsjekkoslovakia til Norge. Et halvt år senere sto tyske tropper også på norsk jord, og den lille jødiske familien var igjen truet av nazister. I et forrykende vintervær i 1944 flyktet de til fots over grensen til Sverige.

I boken forteller også Adler om sin deltakelse som militærlege i flere av Israels kriger, og sine møter med fremstående israelske ledere. Bokmøtet i Litteraturhuset ble arrangert i samarbeid med Hermon Forlag.

Bestill boken Flukten fra nazistene fra torget.miff.no.

Forrige artikkelOdd Myrland i MIFF Tromsø: Israels beste argumenter
Neste artikkel– Norge har mye å lære av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.