Fortalte i Litteraturhuset om flukten fra nazistene

Israeleren Jakov Adler (midten) fortalte om sitt spennende liv på et MIFF-møte i Litteraturhuset tirsdag kveld.
Fra venstre John Solsvik, Jakov Adler og Svein Andersen fra Hermon forlag. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Fra venstre John Solsvik, Jakov Adler og Svein Andersen fra Hermon forlag. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Dagen-journalist John Solsvik har skrevet den nye boken Flukten fra nazistene basert på Jakov Adlers livshistorie. I 1939, bare seks år gammel, flyktet Adler sammen med sin jødiske familie fra Tsjekkoslovakia til Norge. Et halvt år senere sto tyske tropper også på norsk jord, og den lille jødiske familien var igjen truet av nazister. I et forrykende vintervær i 1944 flyktet de til fots over grensen til Sverige.

I boken forteller også Adler om sin deltakelse som militærlege i flere av Israels kriger, og sine møter med fremstående israelske ledere. Bokmøtet i Litteraturhuset ble arrangert i samarbeid med Hermon Forlag.

Bestill boken Flukten fra nazistene fra torget.miff.no.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelOdd Myrland i MIFF Tromsø: Israels beste argumenter
Neste artikkel– Norge har mye å lære av Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise