Varm velkomst og kald skulder i Finnmark

Over 60 Israel-venner og andre interesserte møtte fram da MIFF hadde sitt første møte i Finnmark 14. januar. Lokal kontaktperson for Palestinakomiteen var ikke like begeistret.

Faksmile fra leserinnlegg i avisen Finnmarken 15. januar 2016.
Faksmile fra leserinnlegg i avisen Finnmarken 15. januar 2016.

Følgende replikk er sendt til avisene Altaposten og Finnmarken.

 

Problemet er palestinernes avvisning av jødisk stat

Torsdag 14. januar hadde Med Israel for fred  (MIFF) historiens første møte i Finnmark. Over 60 personer kom for å høre mitt foredrag i Alta, et imponerende oppmøte i en mindre by hvor vi har møte for første gang og på en kveld med 20 minusgrader! Det var et engasjement som varmet og inspirerte.

Synnøve Thomassen fra Palestinakomiteen kom ikke på møtet. I stedet benyttet hun anledningen til å komme med et langt, ensidig og tildels feilaktig anklageskrift mot Israel i lokalavisene Altaposten samme dag og i Finnmarken dagen etter.

Det finnes kun 1 stat i verden med jødisk flertall og identitet. Det finnes 22 arabiske stater og 57 muslimske stater. Palestinske myndigheter definerer seg som en arabisk og muslimsk stat.  De avviser samtidig at Israel kan være en jødisk stat! Dette hykleriet hindrer freden mer enn noe annet.

Jødene var ca 2 prosent av befolkningen i den arabiske verden. Israel utgjør mindre enn 0,2 prosent av arealet til de arabiske landene. Etter 1948 er nesten én million jøder blitt presset og jaget ut av de arabiske land. Nesten ingen er igjen. Israel er blitt nødhavn for de fleste. Jødene ble jaget først, nå blir de kristne og andre minoriteter jaget på flukt.

De utskjelte israelske bosetninger dekker kun tre prosent av arealet av Vest­bredden. Den dagen palestinerne er villige til å godta en jødisk stat, går det an å finne løsninger som avklarer grensene. Hittil har palestinerne avvist to stater hvis én skal forbli jødisk.  Det er tragisk. Jeg håper ikke Thomassen gjør den samme feilen.

 

Conrad Myrland

Daglig leder Med Israel for fred (MIFF)

Forrige artikkelFatah TV: “Drukne dem i et hav av blod, drep dem som du vil”
Neste artikkelÅrsmøte i MIFF Grenland + foredrag av Ole Jonny Hansen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.