– UNESCO må respektere de jødiske hellige steder

Corina Eichenberger-Walther (bildet) og European Alliance for Israel, hvor MIFF er største medlemsorganisasjon, protesterer til UNESCO.
Corina Eichenberger-Walther er president for European Alliance for Israel. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

President Corina Eichenberger-Walther og visepresident Charles Meyer i European Alliance for Israel har denne uken sendt et protestbrev til UNESCOs generaldirektør Irina Bokova. De protesterer på vegne av MIFF og våre søsterorganisasjoner i 23 land i Europa.

EAI reagerer etter at UNESCOs styre 11. april vedtok en resolusjon som «fullstendig ignorer de dype historiske, kulturelle og religiøse båndene mellom det jødiske folk og Tempelplassen i Jerusalem». Resolusjonen ble levert av Algerie, Egypt, Libanon, Marokko, Oman, Qatar og Sudan. «Respektable demokratier,» kommenterer EAI-lederne med syrlig ironi.

– Resolusjonen er et stygt forsøk på omskrive historien, skriver Eichenberger-Walther og Meyer.

– Ordlyden vitner om intoleranse, leder til vold og støtter ideologien som prøver å nekte eksistensrett til staten Israel, legger de til.

European Alliance for Israel krever at UNESCO for framtiden respekterer det jødiske folkets tilknytning til deres hellige steder i Jerusalem og andre steder i Israel.

MIFF er den største medlemsorganisasjonen i EAI.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise