– UNESCO må respektere de jødiske hellige steder

Corina Eichenberger-Walther (bildet) og European Alliance for Israel, hvor MIFF er største medlemsorganisasjon, protesterer til UNESCO.

Corina Eichenberger-Walther er president for European Alliance for Israel. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

President Corina Eichenberger-Walther og visepresident Charles Meyer i European Alliance for Israel har denne uken sendt et protestbrev til UNESCOs generaldirektør Irina Bokova. De protesterer på vegne av MIFF og våre søsterorganisasjoner i 23 land i Europa.

EAI reagerer etter at UNESCOs styre 11. april vedtok en resolusjon som “fullstendig ignorer de dype historiske, kulturelle og religiøse båndene mellom det jødiske folk og Tempelplassen i Jerusalem”. Resolusjonen ble levert av Algerie, Egypt, Libanon, Marokko, Oman, Qatar og Sudan. “Respektable demokratier,” kommenterer EAI-lederne med syrlig ironi.

– Resolusjonen er et stygt forsøk på omskrive historien, skriver Eichenberger-Walther og Meyer.

– Ordlyden vitner om intoleranse, leder til vold og støtter ideologien som prøver å nekte eksistensrett til staten Israel, legger de til.

European Alliance for Israel krever at UNESCO for framtiden respekterer det jødiske folkets tilknytning til deres hellige steder i Jerusalem og andre steder i Israel.

MIFF er den største medlemsorganisasjonen i EAI.

Forrige artikkel– Kofferten viste seg å være tom
Neste artikkelFotballklubben Maccabi Haifa skal ledes av en nordmann
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.