Tåkenatt i Morgenbladet

Morten A. Strøksnes mener MIFF har “misvisende navn”.

Skjermdump fra Morgenbladet.no.
Skjermdump fra Morgenbladet.no.

I Morgenbladet nr. 19 (27. mai – 2. juni) har Morten A. Strøksnes anmeldt bøkene til Sidsel Wold, Erling Rimehaug, Peder Martin Lysestøl og Odd Karsten Tveit over fire sider.

Strøksnes nevner at Wold var aktiv i Med Israel for fred (MIFF) på 1980-tallet. Deretter skriver han.

“Organisasjonen med det misvisende navnet, ser det som sin oppgave å forsvare Israels kriger og okkupasjon, og er i realiteten et religiøst motivert talerør for de minst fredsvillige kreftene på den israelske høyresiden.”

MIFF ser det som sin oppgave å støtte det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel. Det finnes 23 arabiske stater og 57 muslimske stater i verden. Vi kan ikke stilltiende akseptere kampanjen til dem som vil ha verdens eneste jødiske stat bort.

MIFF har helt siden starten på 1970-tallet støttet en løsning på konflikten i direkte forhandlinger mellom partene. MIFF er en religiøs nøytral bevegelse med over 10.100 medlemmer, som gjengir ulike perspektiver fra den israelske debatten. Ateister, muslimer, agnostikere, kristne, jøder, hinduer står samme i MIFF.

Vi ser det som vår oppgave å forsvare Israel mot usannheter, demonisering og dobbeltstandard. Av dette har flere av forfatterne og bokanmelderen levert rikelig.

Forrige artikkelValgte terror for å gi barna et bedre liv
Neste artikkel– Palestinerne eksisterte før Abraham
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.