Hvordan oppleves det å stå på stand for MIFF?

Hvem er det som blir sinte og hva sa en palestiner?
Frivillige fra MIFF Østfold på stand lørdag 11. juni 2016. (Foto: Privat)
Frivillige fra MIFF Østfold på stand lørdag 11. juni 2016. (Foto: Privat)
Bengt-Ove Nordgård, leder i MIFF Østfold og nestleder i MIFFs hovedstyre.
Bengt-Ove Nordgård, leder i MIFF Østfold og nestleder i MIFFs hovedstyre.

Lørdag 11. juni stod frivillige fra MIFF Østfold på stand for MIFF under Mossedagene.

– Mange uttrykte stor takknemlighet for at vi var der, mens en håndfull mennesker ble veldig sinte på oss, forteller Bengt-Ove Nordgård, leder i MIFF Østfold og nestleder i MIFFs hovedstyre. De som ble sinte, var etnisk norske, godt voksne mennesker.

– Vi snakket med i hvert fall to muslimer fra Syria som var positive til Israel. Den ene var kurder, den andre var palestiner og barnebarn til 1948-flyktninger. Palestineren hadde nå bodd 10 år i Norge. Han fortalte at han var oppvokst med hat til Israel og jøder, men at  han har gradvis endret syn. Hans slektning som bor i Gaza har fortalt at livet i Gaza var mye bedre da Israel hadde kontroll. Andre slektninger forteller tilsvarende fra Vestbredden: Etter at Arafat og PA kom [på midten av 1990-tallet] ble tilværelsen forverret. Dette var noe som “alle” på Vestbredden og i Gaza visste, ifølge palestineren på Mossedagene.

På stand i en rekke byer rundt omkring i Norge deler MIFF-medlemmer i sommer ut informasjonsmateriell om Israel. Hvis du vil støtte MIFFs arbeid, inviterer vi deg med som medlem eller du kan gi en gave til arbeidet. Hjertelig takk!

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise