Hvordan oppleves det å stå på stand for MIFF?

Hvem er det som blir sinte og hva sa en palestiner?

Frivillige fra MIFF Østfold på stand lørdag 11. juni 2016. (Foto: Privat)
Frivillige fra MIFF Østfold på stand lørdag 11. juni 2016. (Foto: Privat)
Bengt-Ove Nordgård, leder i MIFF Østfold og nestleder i MIFFs hovedstyre.
Bengt-Ove Nordgård, leder i MIFF Østfold og nestleder i MIFFs hovedstyre.

Lørdag 11. juni stod frivillige fra MIFF Østfold på stand for MIFF under Mossedagene.

– Mange uttrykte stor takknemlighet for at vi var der, mens en håndfull mennesker ble veldig sinte på oss, forteller Bengt-Ove Nordgård, leder i MIFF Østfold og nestleder i MIFFs hovedstyre. De som ble sinte, var etnisk norske, godt voksne mennesker.

– Vi snakket med i hvert fall to muslimer fra Syria som var positive til Israel. Den ene var kurder, den andre var palestiner og barnebarn til 1948-flyktninger. Palestineren hadde nå bodd 10 år i Norge. Han fortalte at han var oppvokst med hat til Israel og jøder, men at  han har gradvis endret syn. Hans slektning som bor i Gaza har fortalt at livet i Gaza var mye bedre da Israel hadde kontroll. Andre slektninger forteller tilsvarende fra Vestbredden: Etter at Arafat og PA kom [på midten av 1990-tallet] ble tilværelsen forverret. Dette var noe som “alle” på Vestbredden og i Gaza visste, ifølge palestineren på Mossedagene.

På stand i en rekke byer rundt omkring i Norge deler MIFF-medlemmer i sommer ut informasjonsmateriell om Israel. Hvis du vil støtte MIFFs arbeid, inviterer vi deg med som medlem eller du kan gi en gave til arbeidet. Hjertelig takk!

Forrige artikkelSkjelvende terrorist fikk vann og husly hos intetanende israelsk politimann og hans familie
Neste artikkelDe fleste palestinere støtter terrorangrep mot sivile
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.