MIFF skal ikke være mikrofonstativ for Israel-venners ulike synpunkter

MIFF skal være forsterker for israelernes synspunkter for å få innvirkning på norsk politikk, skriver Jan Benjamin Rødner.
Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den siste uken har det rast debatt om Med Israel for fred i sosiale medier. Her følger en kommentar av Jan Benjamin Rødner, hovedstyremedlem og MIFFs første styreleder fra 1978.

Poenget med MIFF er ikke at alle venner av Israel skal kunne bruke MIFF som mikrofonstativ for alle de synspunkter de måtte ha. Poenget er at MIFF skal få frem hovedstrømningene av Israels synspunkter i den offentlige debatt, slik at det kan få innvirkning på norsk poltikk og samfunnsdebatt.

Dessverre er det slik at Israels fiender får et lett spill med å nøytralisere legitime israelske synspunkter dersom de kan sette merkelapper på MIFF. Og det forsøker de på i bøtter og spann. Usanne påstander som at MIFF er en ytterliggående kristen-sionistisk, anti-islamsk organisasjon som spiller ut holocaust-kortet i tide og utide er vanlige, selv om MIFF ikke er noe av dette. Derfor har MIFF en del medlemmer som har noen slike synspunkter, uten at de forventer at de skal bli båret frem av MIFF. Dette fordi de forstår at det ville bety slutten på MIFF som en aktør med påvirkningskraft.

Denne hovedlinjen har ligget fast siden jeg startet MIFF i 1978. Dagens problem har oppstått fordi noen ganske få, men svært høylytte, folk går inn for å endre denne helt sentrale hovedlinjen i MIFF som har vært mye av nøkkelen til MIFFs suksess. De gjør det fordi de tror det vil gavne Israel som de er så glade i, og ære være dem for det. Men det er altså en total misforståelse av hva som er MIFFs oppgave i møte med virkelighetens tøffe krav til politiske aktører. Nettopp det forhold at MIFF har greid å holde sin sti ren, ikke minst ved hjelp av gode folk som Conrad og Odd Myrland, Morten Rasmussen og veldig mange flere, har gjort at MIFF avtvinger respekt i stadig videre kretser. Det er ikke bare den fantastiske økningen av medlemsmassen til over 10.000 som viser dette. Utviklingen av samfunnsdebatten, et kritisk syn på NRKs rolle, gode møter med vår utenriksledelse, viktige bokutgivelser m.m. er viktige resultater av MIFFs arbeide.

Mitt håp nu er at de som står for en tøffere tone i debatten enn det MIFF ser seg tjent med, respekterer MIFFs hovedlinje og kanaliserer sine synspunkter gjennom andre kanaler. Samtidig er både de og alle andre som mener at Norge trenger en sterk organisasjon som kan målbære viktige israelske synspunkter inn mot midten av norsk debatt hjertelig velkomne som medlemmer. Det MIFF ikke kan akseptere, er angrep innenfra på hovedlinjen i MIFFs politikk. Jeg ber om forståelse for dette, ikke minst i lys av MIFFs åpenbare suksess.

 

Les også disse artiklene:

Hva er uegnet i MIFF av Odd Myrland.

Klargjøring om MIFF og Hege Storhaug av Conrad Myrland.

Respekt i Israel-familien av Conrad Myrland.

MIFF oppløste lokalt styre etter konflikt om foredragsholdere av Conrad Myrland.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise