Presenterte boken som forklarer hvorfor en jødisk stat er nødvendig

– Kjøp boken til venner og familie, oppmuntret Conrad Myrland på MIFF Forum i Stavanger.

Conrad Myrland presenterte boken
Conrad Myrland presenterte MIFFs nyeste bok "Hvorfor Israel?" på MIFF Forum 25. september 2016. (Arkivfoto: Tor-Bjørn Nordgaard).

Den nye boken Hvorfor Israel? – Grunnlaget for en jødisk stat i Midtøsten er den femte boken i MIFFs bokserie. Alle bøkene kan bestilles fra MIFFs nettside. Forfatterne av Hvorfor Israel?  er Odd Myrland, MIFFs avisredaktør gjennom 22 år, og Conrad Myrland, MIFFs daglige leder og Odds nevø.

På et foredrag under MIFF Forum i Stavanger søndag 25. september presenterte Conrad Myrland hovedinnholdet i boken.

Del 1 viser hvordan alle andre alternativer enn en jødisk stat har vist seg å være katastrofale for det jødiske folk.

Del 2 understreker at de samme utfordringene og problemene som tidligere har ført til katastrofer for jødene, fortsatt er til stede i dag.

Del 3 forklarer hvorfor det jødiske folket virkelig hører hjemme mellom Middelhavet og Jordanelven.

Del 4 forklarer hvorfor Israel er riktig og viktig selv om staten ikke får aksept fra sine naboer.

Del 5 gir svar på en mengde aktuelle ”hvorfor-spørsmål”, som for eksempel hvorfor Israel ikke er en apartheidstat, hvorfor antisemittisme er så utbredt blant muslimer og mye annet.

I bokens avslutning gir forfatterne noen eksempler på hva det i praksis betyr å støtte Israel.

 

Katastrofale alternativer

Myrland viste et bilde av et skilt fra 1930-tallet med skriften: ”Palestina kaller. Jøder tåles ikke i Norge”. Lignende butikkmerking mot et jødisk kollektiv – denne gangen den jødiske staten som er opprettet i landområdet Palestina – finner man også i dagens Norge. Palestinakomiteen henger blant annet opp plakater om “apartheid-fri sone” på butikker som ikke selger israelske produkter.

Også etter andre verdenskrig viste Norge liten gjestfrihet for jøder.

– Først åpnet den norske regjeringen for å ta imot 300 jødiske flyktninger, men ble deretter presset til å øke tallet til 600. Betingelsene for å hjelpe disse jødene var at de passerte en sikkerhetssjekk, at de hadde et yrke Norge hadde bruk for, og at de kunne bosettes med hjelp fra de jødene som allerede var i landet, fortalte han.

 

Jødenes flukt fra arabiske land

Myrland presenterte tall som viser at antallet jøder i arabiske land har falt dramatisk siden 2. verdenskrig. For noen år siden var det bare fem jøder igjen i Irak – et land hvor det i mer enn tre tusen år har eksistert en stor og blomstrende jødisk sivilisasjon.

– I denne forsamlingens levetid har nesten alt jødisk liv i den arabiske verden blitt utryddet, sa Myrland.

Samtidig trues jødenes rett til å være i flertall i sin egen stat. De palestinske selvstyremyndighetene nekter å anerkjenne Israel som en jødisk stat, og krever “rett til å vende tilbake” til Israel for millioner av etterkommere etter flyktningene fra 1948-krigen. Myrland forklarte også hvorfor jødene i Israel frykter en énstatsløsning, fordi jødene da vil utgjøre et mindretall i Israel. I begge tilfeller vil det bety slutten på verdens eneste jødiske stat.

 

Flyktningproblemet

Av de 4-5 millioner palestinere som bor på Vestbredden og Gaza-stripen, er 2 millioner registrert som flyktninger. De blir behandlet annerledes enn andre flyktninger i FN-systemet, og palestinerne krever at disse skal ha “rett til å vende tilbake” inn i staten Israel. Palestinerne vil nekte etterkommere av palestinske flyktninger som bor på Vestbredden og Gaza-stripen rett til statsborgerskap i et Palestina, fordi de skal bli brukt som et videre politisk pressmiddel mot Israel.

 

Feilaktige fremstillinger om Israel og jødene

I boken understrekes det at flertallet av jødene i Israel har sin bakgrunn fra den orientalske verden.

– Jødene blir av mange fremstilt som er et fremmedelement i Midtøsten, som et kolonialistisk prosjekt der jødene har kommet til Israel og stjålet land. Men jødene er en urbefolkning i Midtøsten, og et flertall av jødene i Israel har sin bakgrunn fra arabiske og andre muslimske land og landområder, poengterte Myrland.

Forrige artikkelIsrael har undertegnet historisk gassavtale med Jordan
Neste artikkelShimon Peres kjemper for livet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.