Medlemmer fra MIFF Ringerike besøkte Holocaustsenteret

Omvisningen på Holocaustsenteret gjorde et sterkt inntrykk på besøkende MIFF-medlemmer fra Ringerike.
HL-senteret i Oslo (Foto: Wikipedia Commons)
HL-senteret i Oslo (Foto: Wikipedia Commons)

Lørdag 24. september organiserte styret i MIFF Ringerike en tur for MIFF-medlemmer til Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (Holocaustsenteret) i Oslo.

Lokalforeningens sekretær, Cathe Ann Western, har skrevet følgende referat fra turen:

«Medlemmer fra MIFF Ringerike møttes først på Vik i Hole kommune for å samkjøre inn til Holocaustsenteret, som holder til i Villa Grande på Bygdøy i Oslo. Ett medlem fra Oslo var også påmeldt. Under planleggingen av turen fikk MIFF Ringerike god hjelp fra Holocaustsenteret i å planlegge for hvordan besøket skulle gjennomføres. Vi fikk egen guidet omvisning kl. 13:00. Ettersom vi kom til senteret to timer før omvisningen skulle starte, ble det god tid for oss å se den permanente utstillingen og å spise lunsj.

Det var svært lærerikt og tankevekkende å få høre om jødenes historie i Europa fra middelalderen og fram til slutten av 2. verdenskrig. Så mye lidelse og nød, svært urettferdig og umenneskelig behandling som jødene har blitt utsatt for på europeisk jord. Det er mye å ta innover seg, og lite å være stolt av. Guiden fortalte at det i tillegg til de 6 millioner jøder som ble utryddet under krigen, også ble drept rundt 20 millioner slavere for å rydde plass til det nazistene kalte Lebensraum for den ariske rasen.

Utstillingen gjorde et sterkt inntrykk. Den er oversiktlig og grundig, og bidrar til at man som besøkende får enda større iver til å støtte jødenes sak og intenst håpe at historien aldri må gjenta seg.»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise