Erfaren journalist inn i MIFF-redaksjonen

Bjarte Bjellås (32) ser fram til å nyansere bildet av Israel.

MIFFs nye journalist Bjarte Bjellås. (Foto: Privat)
MIFFs nye journalist Bjarte Bjellås. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I høst sluttet Tor-Bjørn Nordgaard (36) i MIFFs redaksjon og ble nettredaktør i Norge IDAG. Nordgaard jobbet som journalist i MIFF fra 2014, de siste månedene også som redaktør av avisen Midtøsten i fokus. I løpet av sine år i MIFF-redaksjonen skrev Nordgaard omlag 1150 artikler. Nordgaard fortsetter sitt engasjement i MIFF som frivillig i lokallaget MIFF Vest-Telemark.

De siste månedene har Elisabet Meltvik (80 prosent) og Joachim Harestad (20 prosent) vikariert i Nordgaards stilling. Meltvik har nylig fullført mastergrad i diplomati og internasjonale relasjoner ved universitetet i Haifa. Harestad studerer journalistikk ved Universitetet i Stavanger.

Fra 1. januar 2017 er det Bjarte Bjellås som fyller journaliststillingen på fulltid. Etter journaliststudier arbeidet Bjellås først som TV-journalist og skrivende journalist i Fædrelandsvennen. De siste seks årene har han jobbet i Vennesla Tidende, hvor han har hatt ansvar for lokalavisens Facebook-side, drift av nettsiden og vært fungerende redaktør når redaktøren har vært borte.

Under sitt første besøk i Israel i november 2012 måtte Bjellås løpe i tilfluktsrom både i Tel Aviv og Jerusalem, da terrorgruppen Hamas avfyrte raketter fra Gaza-stripen. Under et nytt besøk våren 2013 var det mer fredelig.

– Jeg har hatt interesse for Israel hele livet, helt siden foreldrene mine besøkte landet da jeg var liten. De siste ti årene har interessen bare økt og økt, sier Bjellås.

MIFF ser fram til å få en erfaren og allsidig journalist, med god erfaring med arbeid i sosiale medier, med på laget. Da MIFF utlyste den ledige journaliststillingen fikk vi mange gode søknader fra kvalifiserte søkere.

Forrige artikkelTrump blir omfavnet av israelske ledere på Twitter
Neste artikkelDershowitz: – Fredsprosessen har blitt satt tilbake flere år
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.