MIFF klager Jibril Rajoub inn for FIFAs disiplinærkomité

Gabriel Edland (bildet), sekretær i MIFFs hovedstyre, postla fredag en klage til FIFA på palestinsk fotball-leder som støtter terror og oppmuntrer til vold.

Gabriel Edland, sekretær i MIFFs hovedstyre, med klagebrevene til FIFAs ledelse. (Foto: Privat)
Gabriel Edland med klagebrev som i april 2017 ble sendt til FIFAs ledelse. (Foto: Privat)
  • Støtter du MIFFs klage til FIFA, inviterer vi deg til å bli medlem av MIFF! Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-). 

 

Palestinske myndigheter har de siste ukene samlet internasjonal støtte for et krav som går ut på at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skal utestenge Det israelske fotballforbundet (IFA) dersom fem fotballklubber fra israelske bosetninger på Vestbredden ikke blir ekskludert fra det israelske forbundet.

En slik eksklusjon vil bety at klubbene ikke kan spille i den israelske serien. Klubbene kommer fra Ma’ale Adumim, Ariel, Kiryat Arba, Bikat Hayarden (Jordandalen) og Givat Ze’ev. De spiller alle i Israels tredje- og fjerdedivisjon.

Palestinernes krav er satt opp på agendaen på FIFAs 67. kongress som blir avholdt 10.-11. mai i Manama, Bahrain.

– Palestinerne har forsøkt å få Det israelske fotballforbundet utestengt i årevis, og det er en reell bekymring blant fotball-ledere i Israel at de kan komme til å lykkes neste måned, sier Itamar Marcus, direktør i Palestinian Media Watch (PMW).

Itamar Marcus er leder av Palestinian Media Watch. I helgen besøker han MIFFs europeiske Israel-konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Itamar Marcus leder Palestinian Media Watch. Bildet er fra MIFFs landsmøte i 2016 (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard).

Med støtte fra arabiske land og deres allierte i den tredje verden vil palestinerne nesten helt sikkert klare å få flertall dersom kravet kommer opp til votering i FIFA.

PMW har på sin side nylig sendt en offisiell klage til FIFA med dokumentasjon som viser hvordan Det palestinske fotballforbundet (PFA) og deres leder Jibril Rajoub bryter FIFAs regler.

– Det er PFA og Rajoub som bør straffes med bøter og utestengelse, skriver Marcus i brevet. PMWs klage inkluderer også dokumentasjon på at Rajoub misbruker sport til å hylle terror, spre rasisme og antisemittisme, og til å motarbeide brobygging og fredskapende arrangementer for israelere og palestinere.

I januar 2016 uttrykte Rajoub sin støtte til knivterrordrapene i Israel. Hans eneste formaning var at de som vil drepe jøder, må passe på å velge rett tid og sted, slik at palestinerne ikke mister internasjonal støtte.

– Hvem stanser deg fra å slakte en bosetning? sa han i august 2014. Rajoub vil ikke bare ha Israel ut av FIFA, han vil ha Israel bort fra Midtøsten.

PA-topp Jibril Rajoub sier på TV at han er stolt av terroristene som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere i høst. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
PA-topp Jibril Rajoub sier til palestinsk tv at han er stolt av palestinske terrorister som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere. (Skjermdump fra PMW/YouTube)

Med Israel for fred (MIFF) stiller seg bak PMWs klage til FIFA. Les klagen og følgebrevet som MIFF har sendt til FIFAs ledelse.

Tyskland avlyste nylig en avtale med det palestinske fotballforbundet på grunn av Rajoubs terrorstøtte.

Jibril Rajoub er også leder for palestinernes olympiske komité, generalsekretær i Fatahs sentralkomité, og leder for det høyeste rådet for sport og ungdomssaker i det palestinske samfunnet.

I juli 2016 ba MIFF idrettspresident Tom Tvedt ta avstand fra Rajoubs krenkelse av de olympiske idealer.

 

Videoen viser eksempler på Jibril Rajoubs oppfordringer til terror.

Les også: Hvordan palestinerne bruker fotball som våpen

Forrige artikkel80 nye medlemmer på to uker
Neste artikkelAp sier de er utålmodige, men fremstår mest som tåpelige
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.