AUF-medlem: – Jeg forstår at det er behov for en organisasjon som MIFF i Norge

Conrad Myrland fra MIFF (bildet) deltok i debatt i Stavanger AUF 3. mai. At 4 av 10 nordmenn sidestiller Israels behandling av palestinerne med nazistenes behandling av jødene burde overbevise flere enn et AUF-medlem.

Conrad Myrland holder innledning i debatten hos AUF Stavanger onsdag 3. mai 2017. (Skjermdump fra AUFs direktesending på Facebook)
Conrad Myrland holder innledning i debatten hos AUF Stavanger onsdag 3. mai 2017. (Skjermdump fra AUFs direktesending på Facebook)
Bestill den nye boken Voldtekten av Palestina nå!
Send kodeordet VAP til 2160 (398,- inkl. frakt) eller bestill i MIFFs nettbutikk.
Dropp årets Operasjon Dagsverk!
Les ti gode grunner og se filmen. Les alt om Operasjon Dagsverk og bli medlem av MIFF.
-------------------------------------------------------------------------

Er det behov for en organisasjon som Med Israel for fred (MIFF) i Norge? De siste fire døgnene har omkring 700 nordmenn gitt et rungende JA på spørsmålet. De har meldt seg inn i MIFF, og blitt med på samme lag som de 9700 som var medlemmer fra før. Det er ikke hver dag en 39 år gammel organisasjon vokser med over 7 prosent på fire dager, men det er det som har skjedd med MIFF siden LO vedtok full boikott av Israel fredag 12. mai.

LOs uttalelse, som også støtter politikk som vil utslette verdens eneste jødiske stat, kommer ikke fra løse luften. Den bygger på fake news og en ekstrem ensidighet, men er bare mulig fordi en stor del av det norske folk har falske bilder av Israel.

4 av 10 nordmenn likestiller Israels behandling av palestinerne med nazistenes behandling av jødene under andre verdenskrig. 16 prosent av nordmenn sier seg helt eller nokså enig i påstanden “Så lenge staten Israel finnes, kan det ikke bli fred i verden.” 31 prosent gir hel eller delvis støtte til boikott av israelske varer.

I tillegg kommer at 12,5 prosent av den norske befolkningen har “utpregede fordommer mot jøder”. Det er også avdekket at det er mest antisemittisme blant personer med sterkest engasjement for palestinerne.

 

Oppmuntringer fra AUF

Onsdag 3. mai 2017 deltok jeg i en debatt hos AUF i Stavanger (se opptak av debatten under). Lokallaget i ungdomspartiet skal ha all ære for å invitere MIFF, selv om det som først skulle være en én mot én debatt mellom MIFF og BDS Norge i siste liten ble til en debatt med to mot én i panelet. Arbeiderparti-mannen og dialogpresten Odd Kristian Reme, som har brukt en mannsalder på solidaritetsarbeid med palestinerne, ble også med.

Jeg vet ikke om MIFF ble invitert til debatt i AUF på 1970- eller 1980-tallet, men det er i hvert fall første gang i all min tid i MIFF at Arbeiderpartiets ungdomsparti åpner dørene for å lytte til MIFF. Vi håper dette bærer bud om en ny tid. MIFF ble veldig godt mottatt i Stavanger AUF.

Jeg tar med meg flere oppmuntringer fra debatten, og vil nevne to.

Reme fortalte at han i mange år hadde arbeidet for å få Arbeiderpartiet med på boikott av israelske bosetninger. I en uttalelse på landsmøtet i april 2017 går Arbeiderpartiet inn for merking av produkter fra israelske bosetninger. De mener også at norske myndigheter bør fraråde «økonomisk samkvem som støtter opp om ulovlig bosettingsvirksomhet». Dette har MIFF kommentert i artikkelen Ap sier de er utålmodige, men fremstår mest som tåpelige. Men Reme medga at han ikke hadde klart å få sitt eget parti med på boikott, og det er det grunn til å glede seg over. Jeg merket heller ingen iver hos AUF-medlemmene etter å fremme en slik boikott. Og det er kanskje enda bedre. En meningsmåling fra 2012 viser at unge er mye mindre tilbøyelig enn eldre til å tro at Israel ikke vil ha fred i Midtøsten.

Etter debatten kom et AUF-medlem bort til meg og sa omtrent som så: «Da du fortalte om meningsmålingen som viste at 38 prosent i Norge mener «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig» forstod jeg at det er behov for en organisasjon som MIFF i Norge, en organisasjon som bringer israelske perspektiv.»

Da Hamas kriget mot Israel i 2014, og folk var opprørt over “fake news” dekningen til NRK med flere, vokste MIFF med 700 medlemmer på 14 døgn. Mange våknet opp til å støtte MIFFs informasjonsarbeid.

Da LO avslørte sitt fiendskap mot Israel i 2017, vokste MIFF med 700 medlemmer på under fire døgn.

Over 500.000 voksne nordmenn sier de mener Israel fortjener spesiell støtte. Når vi står sammen kan vi være en betydelig maktfaktor. Vi håper flere vil våkne, og at også du melder deg inn i dag! Vi håper du som allerede er medlem, vil verve et nytt medlem i dag!

 

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, sammen med deltakere på AUF-debatten i Stavanger 3. mai 2017. (Foto: Privat)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, sammen med deltakere på AUF-debatten i Stavanger 3. mai 2017. (Foto: Privat)

 

Se debatten fra AUF Stavanger her: 

DEL
Forrige artikkelSlik tar de avskjed med LO
Neste artikkelTrump presses til å ikke anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.