MIFF talte Israels sak under Mossedagene

Lewi Brevik, Bengt-Ove Nordgård (bildet) og andre frivillige fra MIFF Østfold talte Israels sak under Mossedagene i helgen.
Lewi Brevik (t.v.) og Bengt-Ove Nordgård er med i styret i MIFF Østfold. Brevik er varamedlem og Nordgård er leder i hovedstyret. (Foto: Erik Lund)
Lewi Brevik (t.v.) og Bengt-Ove Nordgård er med i styret i MIFF Østfold. Brevik er varamedlem og Nordgård er leder i hovedstyret. (Foto: Erik Lund)

– Det er alltid både spennende og interessant å stå på stand for MIFF. Her får man oppleve hva som rører seg blant folk når det gjelder Israel. Du har de som nærmest roper til deg en “lekse” om hvor ille Israel er, så har du blikkene fra folk som viser forakt uten å si noe. Men selvfølgelig er det de som er positive. Det er også veldig oppløftende når andre Israel venner stikker innom for å slå av en prat, sier Erik Lund.

Det kan skifte raskt. I det ene øyeblikket var en eldre etnisk norsk mann akkurat ferdig med å skjelle ut Lund, da en afrikansk kvinne kom forbi og snakket veldig fint om Israel.

– Nesten uten unntak kommer de styggeste uttalelsene fra etniske nordmenn, forteller Bengt-Ove Nordgård. Det har vært hans erfaring på stand for MIFF gjennom flere år.

– Jeg snakket med en flyktning fra Sør-Sudan som poengterte at i hans hjemland er det mange som støtter Israel. En kvinne fra Tsjekkia kom innom standen. Hun var både stolt og glad for at hennes land hadde et historisk langt og godt samarbeid med Israel, sier Nordgård.

Frivillige fra MIFF skal stå på stand en rekke steder omkring i Norge i løpet av sommeren. Kom innom hvis du ser MIFF-logoen!

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise