MIFF talte Israels sak under Mossedagene

Lewi Brevik, Bengt-Ove Nordgård (bildet) og andre frivillige fra MIFF Østfold talte Israels sak under Mossedagene i helgen.
Lewi Brevik (t.v.) og Bengt-Ove Nordgård er med i styret i MIFF Østfold. Brevik er varamedlem og Nordgård er leder i hovedstyret. (Foto: Erik Lund)
Lewi Brevik (t.v.) og Bengt-Ove Nordgård er med i styret i MIFF Østfold. Brevik er varamedlem og Nordgård er leder i hovedstyret. (Foto: Erik Lund)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

– Det er alltid både spennende og interessant å stå på stand for MIFF. Her får man oppleve hva som rører seg blant folk når det gjelder Israel. Du har de som nærmest roper til deg en “lekse” om hvor ille Israel er, så har du blikkene fra folk som viser forakt uten å si noe. Men selvfølgelig er det de som er positive. Det er også veldig oppløftende når andre Israel venner stikker innom for å slå av en prat, sier Erik Lund.

Det kan skifte raskt. I det ene øyeblikket var en eldre etnisk norsk mann akkurat ferdig med å skjelle ut Lund, da en afrikansk kvinne kom forbi og snakket veldig fint om Israel.

– Nesten uten unntak kommer de styggeste uttalelsene fra etniske nordmenn, forteller Bengt-Ove Nordgård. Det har vært hans erfaring på stand for MIFF gjennom flere år.

– Jeg snakket med en flyktning fra Sør-Sudan som poengterte at i hans hjemland er det mange som støtter Israel. En kvinne fra Tsjekkia kom innom standen. Hun var både stolt og glad for at hennes land hadde et historisk langt og godt samarbeid med Israel, sier Nordgård.

Frivillige fra MIFF skal stå på stand en rekke steder omkring i Norge i løpet av sommeren. Kom innom hvis du ser MIFF-logoen!

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise