MIFF talte Israels sak under Mossedagene

Lewi Brevik, Bengt-Ove Nordgård (bildet) og andre frivillige fra MIFF Østfold talte Israels sak under Mossedagene i helgen.

Lewi Brevik (t.v.) og Bengt-Ove Nordgård er med i styret i MIFF Østfold. Brevik er varamedlem og Nordgård er leder i hovedstyret. (Foto: Erik Lund)
Lewi Brevik (t.v.) og Bengt-Ove Nordgård er med i styret i MIFF Østfold. Brevik er varamedlem og Nordgård er leder i hovedstyret. (Foto: Erik Lund)

– Det er alltid både spennende og interessant å stå på stand for MIFF. Her får man oppleve hva som rører seg blant folk når det gjelder Israel. Du har de som nærmest roper til deg en “lekse” om hvor ille Israel er, så har du blikkene fra folk som viser forakt uten å si noe. Men selvfølgelig er det de som er positive. Det er også veldig oppløftende når andre Israel venner stikker innom for å slå av en prat, sier Erik Lund.

Det kan skifte raskt. I det ene øyeblikket var en eldre etnisk norsk mann akkurat ferdig med å skjelle ut Lund, da en afrikansk kvinne kom forbi og snakket veldig fint om Israel.

– Nesten uten unntak kommer de styggeste uttalelsene fra etniske nordmenn, forteller Bengt-Ove Nordgård. Det har vært hans erfaring på stand for MIFF gjennom flere år.

– Jeg snakket med en flyktning fra Sør-Sudan som poengterte at i hans hjemland er det mange som støtter Israel. En kvinne fra Tsjekkia kom innom standen. Hun var både stolt og glad for at hennes land hadde et historisk langt og godt samarbeid med Israel, sier Nordgård.

Frivillige fra MIFF skal stå på stand en rekke steder omkring i Norge i løpet av sommeren. Kom innom hvis du ser MIFF-logoen!

 

Forrige artikkelNRK Ukeslutt med debatt hvor begge parter vil boikotte Israel
Neste artikkelBer verden anerkjenne Golan som israelsk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.