Nå er MIFFs ungdomstur 2017 i gang

– Oppholdet her i Israel kommer til å bli kjempebra, sier en spent gjeng med ungdommer.

Deltakerne på MIFFs ungdomstur klare for besøk i gamlebyen i Jerusalem. F.v. Lars Nordgård, Jens David Bjørnevoll Roset, Kristoffer Vikan, Oscar Rustad, Sara Caroline Christensen, Nadia Fugleberg, Anbjørn Steinholm Frislid, Håvard Lied, Tomer (israelsk guide), Magnus Mathisen og Per-Anders Hvesser. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Deltakerne på MIFFs ungdomstur klare for besøk i gamlebyen i Jerusalem. F.v. Lars Nordgård, Jens David Bjørnevoll Roset, Kristoffer Vikan, Oscar Rustad, Sara Caroline Christensen, Nadia Fugleberg, Anbjørn Steinholm Frislid, Håvard Lied, Tomer (israelsk guide), Magnus Mathisen og Per-Anders Hvesser. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)

I 2016 arrangerte Med Israel for fred (MIFF) for første gang en ungdomstur til Israel. Det ble en stor suksess. Derfor ble det bestemt å arrangere en tur for en ny gruppe ungdommer i 2017. Søndag landet ni forventningsfulle ungdommer på Ben-Gurion flyplass i Israel. Dagen ble brukt til å bli bedre kjent med hverandre. Mandag startet det tettpakkede programmet med en omvisning i Gamlebyen i Jerusalem.

– Det er et veldig fint land og det lille vi har sett av kulturen hittil imponerer. Jeg tror oppholdet her i Israel kommer til å bli veldig bra, med mye spennende vi skal se og lære om, forteller Magnus Mathisen, en av deltakerne på ungdomsturen.

Turen er for ungdommer som allerede har engasjert seg eller ønsker å engasjere seg i MIFF og for Israels sak i Norge. Øremerkede gaver fra våre medlemmer og givere sponser en større andel av kostnadene ved turen, så egenandel for deltakere er kun 7.500 kroner. Dette inkluderer fly fra Oslo Lufthavn, overnatting, to måltider per dag (frokost og middag), reise og felles aktiviteter. I løpet av turen skal de blant annet besøke Holocaust-museet Yad Vashem, det israelske parlamentet Knesset, Masada, kibbutzer, bade i Dødehavet, lære om Israels forsvarskriger og treffe innbyggere som lever tett på den islamistiske trusselen fra Hamas på Gazastripen.

– Vi har fått en god start her i Jerusalem. Det føles naturlig å begynne vår reise her i selve kjernen av Israel. Vi er en flott gjeng med hver vår kunnskap og nysgjerrighet. Programmet er tettpakket, men gir allikevel rom for å sondere terrenget litt på egenhånd. Jeg gleder meg til å se hva denne turen vil gi oss videre, forteller Nadia Fugleberg, en annen av deltakerne på turen.

Mange av deltakerne på turen opplever Jerusalem og Israel for første gang. (Foto: Kjetil Ravn Hansen, MIFF)
Mange av deltakerne på turen opplever Jerusalem og Israel for første gang. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Deltakerne på turen vil få opplæring i viktige elementer av Israels historie og forståelse for dagens situasjon og israelernes argumenter. Organisasjonssekretær i MIFF og hovedstyremedlem Kjetil Ravn Hansen og hovedstyremedlem Kristoffer Vikan er reiseledere. Kjetil har besøkt Israel en rekke ganger og har stor kunnskap om den aktuelle situasjonen i landet. Kristoffer ble nylig valgt inn i hovedstyret til MIFF og er i tillegg aktiv i MIFF Nord-Trøndelag. Han var en av de talentfulle ungdommene som deltok på ungdomsturen i 2016. I tillegg blir norsktalende israelsk guide, Tomer Hansen, med på det aller meste av turen. Tomer var også med i 2016 og er autorisert av israelske myndigheter som guide.

– Dette er den andre ungdomsturen MIFF arrangerer til Israel. Den beste inspirasjon vi kan gi til unge politiske talenter som ønsker å engasjere seg for Israels sak i Norge er å vise dem landet og la dem bli kjent med folket. Opplegget på MIFF-turene gir dem de beste argumenter, slik at de kan være trygge og dyktige forsvarere av Israel i Norge, sier Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred.

Flere av deltakerne både i fjor og i år er allerede engasjert i styrene til MIFFs lokallag og hovedstyret, og Myrland håper enda flere vil engasjere seg på sikt.

– Her er det nok å nevne noen stikkord: NRK, LO, Kirkens Nødhjelp, SV, Mellomkirkelig råd. Vi trenger all den energi vi kan samle til å argumentere imot de Israel-fiendtlige kreftene i Norge, forteller Myrland.

I februar arrangerte MIFF også en ungdomskonferanse på Gardermoen.

Turen kan du følge på Snapchat. Legg til brukernavnet miff.no.

To jenter og sju gutter er med på årets ungdomstur. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
To jenter og sju gutter er med på årets ungdomstur. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Forrige artikkelLasse Eriksen får ingen unnskyldning fra pizzaselger
Neste artikkel«Jo mer religiøs, jo mer antisemittisk»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.