MIFF-ungdom fikk møte israelske politikere

Møtte høyre-, venstre- og sentrumspolitikere i hjertet av det israelske demokratiet.
Deltakerne på MIFFs ungdomstur i 2017 fikk en omvisning i det israelske parlamentet, Knesset. (Foto: Bjarte Bjellås)
Deltakerne på MIFFs ungdomstur i 2017 fikk en omvisning i det israelske parlamentet, Knesset. (Foto: Bjarte Bjellås)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Deltakerne på MIFFs ungdomstur fikk møte israelske politikere fra hele det politiske spekteret da de besøkte det israelske parlamentet, Knesset. Den første de fikk møte var visepresident Hilik Bar, representant for Zionist Union (og generalsekretær i det israelske Arbeiderpartiet).

– Jeg tror en tostatsløsning er mulig. Vi fikk fred med egypterne, vi fikk fred med jordanerne og vi kan få fred med palestinerne også, sa Bar til MIFF-ungdommene.

Hilik Bar er viseordfører i Knesset. Han besøkte MIFFs europeiske Israel-konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Hilik Bar talte på MIFFs europeiske Israel-konferanse i 2016. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Han fortalte videre at til tross for politiske uenigheter mellom venstre- og høyresiden er hele det politiske spekteret enige om å bevare Israel som en jødisk stat.

– En enstatsløsning vil være slutten på det zionistiske prosjektet. Hvis vi annekterer Vestbredden vil jødene bli en minoritet i sitt eget land, sa Bar.

Han mener årsaken til at det ikke er oppnådd en fredsavtale med palestinerne er fordi det ikke finnes en seriøs forhandlingspartner på den palestinske siden.

– Vi må få på plass en endelig avtale før vi kan trekke oss ut av Vestbredden. Vi kan ikke ensidig trekke oss ut og risikere at Hamas overtar makten, forklarte han.

Ungdommene fikk blant annet møte Amir Ohana fra partiet Likud.
Ungdommene fikk blant annet møte Amir Ohana fra partiet Likud. (Foto: Bjarte Bjellås)

Etter møtet med Arbeiderparti-politikeren fikk de norske ungdommene møte Amir Ohana fra partiet Likud, som tilhører den israelske høyresiden. Det er partiet til statsminister Benjamin Netanyahu og som i dag sitter i regjeringen.

– Israel utgjør bare en tusendel av landområdet i forhold til de 22 arabiske statene som omringer Israel. Det sier litt om hvor viktig det er at vi kan beskytte oss selv, fortalte Ohana.

Han fortalte også at Oslo-avtalen i 1993 og andre forsøk på å oppnå en avtale med palestinerne ofte har endt i et blodbad. Det har vært en smertefull erfaring.

– Vi hadde ikke én selvmordsbomber før 1993, men har hatt hundrevis siden.

Ohana snakket også om at målet til PLO ikke bare er å jage israelerne ut av Vestbredden, men at de ønsker å ta hele Israel. Han kritiserte også europeiske politikere og organisasjoner som krever en ensidig israelsk avslutning av okkupasjonen.

– Europeiske ledere tror det bare er å opprette en palestinsk stat, og så blir det fred. Hvor naive er det mulig å bli? sa Ohana. Men til tross for at han ikke tror at fred blir oppnådd i hans levetid, er han sikker på at freden vil komme til slutt.

– Fred er uunngåelig, men den kommer ikke fordi vi skriver under på en avtale. Freden vil komme gjennom bedre økonomi og utdanning. Vi må lære å leve med hverandre istedenfor å drepe hverandre, fortalte Likud-politikeren.

MIFF-ungdommene fikk også møte Aliza Lavie fra sentrumspartiet Yesh Atid.

Det israelske parlamentet er selve hjertet i det israelske demokratiet.
Det israelske parlamentet er selve hjertet i det israelske demokratiet. (Foto: Bjarte Bjellås)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise