– Til og med de som ikke tror Jesus eksisterte, mener jødene drepte ham

Den israelske forfatter Tuvia Tenenbom presenterte boken «Ta jøden!» på MIFF Forum.
Den israelske forfatteren Tuvia Tenenbom med sin norske utgave av «Ta jøden!». (Foto: Bjarte Bjellås)
Den israelske forfatteren Tuvia Tenenbom med sin norske utgave av «Ta jøden!». (Foto: Bjarte Bjellås)

Forfatter, journalist og dramatiker Tuvia Tenenbom hadde lørdag et foredrag på MIFF Forum med tema: Hva gjør du med en jøde etter at du har tatt ham? Tenebom ga i 2015 ut boken «Catch the Jew!», som ble en bestselger i Israel da den kom ut. Under MIFF Forum på Gardermoen ble den norske oversettelsen av boken lansert.

– Tittelen «Ta jøden!» er ikke noen hyggelig tittel. Boken handler om europeerne som kommer til Israel for å redde verden, sa Tenenbom i starten av foredraget.

I forbindelse med arbeidet med boken sin gikk Tenenbom «undercover» som en tysk journalist. Han undersøkte europeiske ikke-statlige organisasjoner (NGO) og menneskerettighetsorganisasjoner som jobber i Israel og i de palestinske områdene.

– Jeg opplevde mange menneskerettighetsorganisasjoner som ser på jøder som dårlige mennesker av natur. De kom til Israel og de palestinske områdene med ett formål: for å fange jøden. Hvis en jøde gjør noe galt, så vil de at alle skal få vite det.

Gjennom sitt arbeid som «undercover»-journalist fikk Tenenbom med egne øyne se hvordan menneskerettighetsorganisasjoner framprovoserte situasjoner.

– Det kunne dra en hel gjeng til en israelsk bosetning og begynte å gå opp i ansiktet på folk for å provosere dem. Når de fikk en reaksjon tok de bilder og filmet dem. De brukte palestinske barn til å kaste stein på jødene. Da politiet eller hæren kom for å stanse steinkastingen, så tok de bilder og video. Da ble dette brukt til å vise hvor «fæle» den israelske hæren oppfører seg mot arabiske barn, forklarte han.

Mange ville ha en signert utgave av Tenenboms bok. (Foto: Bjarte Bjellås)
Mange ville ha en signert utgave av Tenenboms bok. (Foto: Bjarte Bjellås)

Tenenbom fortalte at uansett hvor du beveger deg på Vestbredden, finnes det en menneskerettighetsorganisasjon som filmer alt israelerne gjør.

– Deres eneste formål er å framstille jødene som satan. Denne typen hat og denne dedikasjonen til å framstille jøder negativt er bare helt utrolig, sa han engasjert.

Den israelske forfatteren lurer på hvorfor så mange organisasjoner kjemper for palestinernes rettigheter, men ikke bryr seg om andre og verre konflikter.

– Hvor er alle menneskerettighetsorganisasjonene som bryr seg om det som skjer i alle andre konflikter rundt om i verden? Hvor er de som bryr seg om Jemen? Mennesker dør som fluer der, men ingen bryr seg. Europeerne bryr seg ikke først og fremst om palestinerne. Det handler om hat mot jøder, sa Tenebaum og la til:

– Selv om mange mennesker i Europa ikke tror at Jesus eksisterte, så er de likevel overbevist om at det var jødene som drepte ham, avsluttet han.

Hele foredraget kan du se i reprise her;

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise