Var ambassadør i Israel for verdens «mest Israel-vennlige statsminister»

Vivian Bercovici møtte mye motstand som Canadas ambassadør i Israel.

Canadas tidligere ambassadør i Israel, Vivian Bercovici, besøkte MIFF Forum på Gardermoen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Canadas tidligere ambassadør i Israel, Vivian Bercovici, besøkte MIFF Forum på Gardermoen. (Foto: Bjarte Bjellås)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Vivian Bercovici, Canadas tidligere ambassadør i Israel, var første foredragsholder på MIFF Forum på Gardermoen. Bercovici var ambassadør i Israel fra 2014 til 2016. Hun ble utnevnt til stillingen av Canadas tidligere statsminister Stephen Harper, som mange mener var verdens «mest Israel-vennlige statsminister» fra 2006 til 2015.

– Jeg har hørt masse skryt om deres organisasjon, MIFF, så jeg er veldig takknemlig over å få lov til å være her, sa Bercovici da hun startet foredraget på Gardermoen.

Bercovici jobbet som advokat før hun ble utnevnt til stillingen som ambassadør. Hun var ekstremt stolt da hun fikk muligheten til å representere Canada i Israel, et land hun personlig har et godt forhold til. Bercovici er en kanadisk jøde.

– Jeg fikk mange advarsler om å ta jobben som ambassadør. Den ene var at jeg ville risikere å representere en politikk jeg ikke nødvendigvis ville være enig i. Det var ikke noe problem, jeg hadde jo jobbet som advokat. Det andre var at jeg kom til å bli en offentlig person, som ville risikere å bli utsatt for mye skittkasting. Jeg tenkte at det var en liten pris å betale for å få lov til å ha denne ærefulle jobben, sa hun.

Likevel ble hun sjokkert og overrasket over reaksjonene som fulgte. Mange kritiserte utnevnelsen av henne som ambassadør på grunn av hennes jødiske bakgrunn.

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle få så mange beskyldninger mot meg. Jeg ble beskyldt for å være illojal mot Canada og for å være en islamofobisk jødisk kvinne. Jeg overdriver ikke i det hele tatt. Reaksjonene var grusomme, forklarte hun.

Hun er ikke i tvil om at det var hennes jødiske bakgrunn som gjorde at hun ble så angrepet. Andre ambassadører opplevde ikke å få slike spørsmål om sin lojalitet.

– Jeg svømte ikke bare mot strømmen. Jeg svømte opp Niagarafallene hver eneste dag. Det var så mye motstand, fortalte Bercovici, som til tross for vanskelighetene syntes det var gøy å være Stephen Harper og Canadas ambassadør i Israel. Under Harpers ledelse var Canada regnet som et av verdens mest Israel-vennlige land.

– Vi var ikke blinde tilhengere av Israel, men vi behandlet dem med respekt og behandlet dem slik vi behandlet andre land, forklarte den tidligere ambassadøren.

Hele foredraget kan du i opptak her;

Forrige artikkelFølg direktesendinger fra MIFF Forum på Gardermoen
Neste artikkel– Til og med de som ikke tror Jesus eksisterte, mener jødene drepte ham
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -