– At en prest kan være så historieløs

NRK-veteran Jahn Otto Johansen gir full støtte til MIFFs kritikk av Nidaros-presten.

Jahn Otto Johansen holder foredrag i MIFF Oslo. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Jahn Otto Johansen holder foredrag i MIFF Oslo. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

I november hadde Vårt Land et stort oppslag hvor de satte kritisk fokus på anklager mot Israel som prest Beate Iren Lerdahl i Nidarosdomen hadde skrevet på Facebook. MIFF svarte på Lerdahls påstander i to artikler.

1) Vi påpekte at det er fullstendig skivebom når Lerdahl anklager Israel for mangel på historiebevissthet. Det er nettopp historiebevissthet som i stor grad styrer Israels handlinger, og vi begrunnet hvorfor.

2) Lerdahl hevdet at «det jødene opplevde før krigen er akkurat samme som de gjør mot palestinerne nå». MIFF svarte med å liste opp en rekke eksempler på hva jødene ble utsatt for i Tyskland før krigen. Det ligner ikke i det hele tatt på palestinernes situasjon.

I kommentarfeltet under denne artikkelen har NRK-veteranen Jahn Otto Johansen gitt tydelig støtte til MIFFs kritikk.

– At det går an å være så historieløs av en prest med universitetsutdannelse. Det er mye man kritiser tidligere og nåværende israelske regjeringer for, og det gjør da også israelerne selv, men å sammenlikne behandlingen av palestinerne i dag med det som skjedde i Nazi-Tyskland er utrolig historieløst. Kristensosialister må passe seg slik at de ikke havner i samme leir som antisemitter, skrev Johansen.

At Johansen treffer innertier, blir bekreftet av MIFFs eksempler på anti-israelsk aktivitet i Den norske kirke. Senest i november skjerpet kirken sin fiendtlige front mot den jødiske staten.

Jahn Otto Johansen gikk bort 1. januar 2018, 83 år gammel.

Forrige artikkelUrolig natt langs Gazastripen
Neste artikkelObama fryktet atomavtalen ville ryke, lot Hizbollah smugle våpen og dop
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.