Jahn Otto Johansen til minne

En bauta i kampen mot jødehat og antisionisme har gått bort.
Med Israel for fred skrev nekrolog over Jahn Otto Johansen. (Foto: Aschehoug)

Denne nekrologen ble publisert i Aftenposten 9. januar:

Vi mottok meldingen om Jahn Otto Johansens bortgang med stor sorg. Med dette er en bauta i kampen mot jødehat og antisionisme gått bort.

Opp gjennom årene har vi mange ganger hatt gleden av å ha Jahn Otto som foredragsholder i Med Israel for fred. Selv i høy alder fengslet han sitt publikum med sine spennende og opplysende historier.

Helt til det siste hadde Johansen et våkent øye for å arrestere demoniseringen av verdens eneste jødiske stat. Så sent som i november reagerte han etter at en prest i Trondheim hevdet at «det jødene opplevde før krigen er akkurat samme som de gjør mot palestinerne nå».

«At det går an å være så historieløs av en prest med universitetsutdannelse. Det er mye man kan kritisere tidligere og nåværende israelske regjeringer for, og det gjør da også israelerne selv, men å sammenlikne behandlingen av palestinerne i dag med det som skjedde i Nazi-Tyskland er utrolig historieløst. Kristensosialister må passe seg slik at de ikke havner i samme leir som antisemitter,» skrev Jahn Otto.

Han var inne på noe av det samme i et foredrag i MIFF Oslo i mars 2016: «I mye av den antisionistiske kritikken som også kommer fram i kristelig hold, er denne ofte et bekvemmelighetsflagg, og under det stikker djevelen fram – under det stikker jødehatet fram». (Se hele foredraget på YouTube.)

– Det er veldig viktig at noen står opp mot den voksende antisemittismen – og det gjør MIFF, sa Johansen til avisen Dagen i 2016. Vi vil ære Jahn Ottos minne med å fortsette denne kampen.

Bengt-Ove Nordgård, styreleder Med Israel for fred (MIFF)

Faksmile fra Aftenposten 9. januar 2018.
Faksmile fra Aftenposten 9. januar 2018.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise