Jahn Otto Johansen til minne

En bauta i kampen mot jødehat og antisionisme har gått bort.

Med Israel for fred skrev nekrolog over Jahn Otto Johansen. (Foto: Aschehoug)
Bestill den nye boken Voldtekten av Palestina nå!
Send kodeordet VAP til 2160 (398,- inkl. frakt) eller bestill i MIFFs nettbutikk.
Dropp årets Operasjon Dagsverk!
Les ti gode grunner og se filmen. Les alt om Operasjon Dagsverk og bli medlem av MIFF.
-------------------------------------------------------------------------

Denne nekrologen ble publisert i Aftenposten 9. januar:

Vi mottok meldingen om Jahn Otto Johansens bortgang med stor sorg. Med dette er en bauta i kampen mot jødehat og antisionisme gått bort.

Opp gjennom årene har vi mange ganger hatt gleden av å ha Jahn Otto som foredragsholder i Med Israel for fred. Selv i høy alder fengslet han sitt publikum med sine spennende og opplysende historier.

Helt til det siste hadde Johansen et våkent øye for å arrestere demoniseringen av verdens eneste jødiske stat. Så sent som i november reagerte han etter at en prest i Trondheim hevdet at «det jødene opplevde før krigen er akkurat samme som de gjør mot palestinerne nå».

«At det går an å være så historieløs av en prest med universitetsutdannelse. Det er mye man kan kritisere tidligere og nåværende israelske regjeringer for, og det gjør da også israelerne selv, men å sammenlikne behandlingen av palestinerne i dag med det som skjedde i Nazi-Tyskland er utrolig historieløst. Kristensosialister må passe seg slik at de ikke havner i samme leir som antisemitter,» skrev Jahn Otto.

Han var inne på noe av det samme i et foredrag i MIFF Oslo i mars 2016: «I mye av den antisionistiske kritikken som også kommer fram i kristelig hold, er denne ofte et bekvemmelighetsflagg, og under det stikker djevelen fram – under det stikker jødehatet fram». (Se hele foredraget på YouTube.)

– Det er veldig viktig at noen står opp mot den voksende antisemittismen – og det gjør MIFF, sa Johansen til avisen Dagen i 2016. Vi vil ære Jahn Ottos minne med å fortsette denne kampen.

Bengt-Ove Nordgård, styreleder Med Israel for fred (MIFF)

Faksmile fra Aftenposten 9. januar 2018.
Faksmile fra Aftenposten 9. januar 2018.
DEL
Forrige artikkelSier Israel angrep syrisk våpenlager
Neste artikkelIsrael øker strømforsyningen til Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag