MIFF lot unge medlemmer lære om Israel fra unge israelere

MIFF Kristiansands ungdomshelg ble en suksess, ikke minst på grunn av Aviv Rosenfeld og Yuval Rahamim fra Israel.

Yuval Rahamim og Aviv Rosenfeld fra Stand With Us i Israel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Yuval Rahamim og Aviv Rosenfeld fra Stand With Us i Israel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Første helg i februar var over 20 unge medlemmer av MIFF samlet til seminar i Kristiansand. Fra fredag kveld til tidlig søndag ettermiddag fikk ungdommene høre en rekke foredrag. Her er noen av deres beskrivelser med egne ord.

– Det var en utrolig kjekk og lærerik helg, der vi blant annet har fått møte israelske ungdommer og andre Israel-interesserte. Vi lærte mer om BDS, det norske medias løgnindustri og om MIFFs arbeid og påvirkning. Sosialt og hyggelig med andre ungdommer som deler samme syn som deg om Israel, sier Jens David Bjørnevoll Roset.

– Jeg ble veldig glad for å se et så stort engasjement for Israel blant unge nordmenn, sier Debra An Malec.

– Vi har lært mye om Israel, blant annet om boikottbevegelsens svartmaling av Israel. Vi har også fått høre israelske ungdommers historie. De ga mange nyanser av konflikten og livet i Israel, sier Magnus Mathisen.

– Det gjorde inntrykk å få høre fra israelere. Vi fikk en dypere forståelse av konflikten og hvordan Israel håndterer situasjonen, sier Jens Samuel Dalehaug. Han forteller at Rolf Solås, som har besøkt Israel over hundre ganger, holdt en givende forelesning som ga mye kunnskap.

– Det som gjorde mest inntrykk på meg var videoen «Jøder i Norge» (minidokumentar fra TV), hvor vi fikk se hvor stort jødehatet i Norge er. Det gjorde også inntrykk å høre hvordan Yuval og Aviv fra Israel opplevde sin vernepliktstjeneste, sier Helge Stangvik.

Ungdomshelgen var planlagt og ledet av MIFFs ungdomskoordinator Kjetil Ravn Hansen. Fra Israel deltok de to ungdommene Yuval Rahamim og Aviv Rosenfeld. Begge er tilknyttet organisasjonen StandWithUs. Conrad Myrland holdt to foredrag for deltakerne via videolink.

Yuval Rahamim holder foredrag for deltakerne på MIFFs ungdomskonferanse. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Yuval Rahamim holder foredrag for deltakerne på MIFFs ungdomskonferanse. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, holdt to foredrag for deltakerne på konferansen via videolink. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, holdt to foredrag for deltakerne på konferansen via videolink. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Les mer om programmet for helgen.

Forrige artikkelGjenreiser han det osmanske riket?
Neste artikkelGreenblatt: – Iran gir Hamas 800 millioner kroner i året til terrorisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.