MIFF i lærebok på Sammenlignende politikk

Er MIFF et eksempel på jingoisme?

Boken Land, makt og følelser fra Fagbokforlaget.
Boken Land, makt og følelser fra Fagbokforlaget.

Boken Land, makt og følelser av Frank Aarebrot og Kjetil Evjen er pensumlitteratur for studentene på Sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

«Et relativt nytt fenomen er at medlemmer i én nasjon er jingoistiske på en annen nasjonalitets vegne, den norske organisasjonen Med Israel for Fred tør være eksempel på dette,» skriver forfatterne.

Ifølge boka er jingoisme en ekstrem form for patriotisme, «et ekstremt positivt syn på enhver handling ens egen nasjonalstat måtte ha utført».

MIFF skal altså være jingoistisk på Israels vegne.

Aarebrot og Evjen kan umulig ha lest hva MIFF skrev i artikkelen Hva betyr det å støtte Israel? i mars 2014.

MIFF skrev først hva det ikke betyr å støtte Israel: «De fleste nordmenn støtter Norge, men det betyr ikke at vi til enhver tid støtter de valg som skiftende regjeringer tar, eller de lover som skiftende stortingsflertall innfører.

Det samme gjelder for støtte til Israel. Israel er et demokrati med skiftende regjeringer og et mye større religiøst og politisk meningsmangfold enn i Norge. Vi har aldri møtt en Israel-venn som alltid er enig i alt israelske myndigheter eller israelske organisasjoner i ulike avskygninger gjør. At det skulle finnes slike er en myte som våre meningsmotstandere prøver å dyrke frem, som om venner av Israel er tankeløse nikkedukker, nærmest hjelpeløse, fjernstyrte ofre for en ond makt.»

MIFF skriver videre: «Med Israel for freds hovedmåte å støtte Israel på, er å formidle synspunktene til de store gruppene i Israel. Vi har tatt på oss å være Israels forsvarsadvokater i Norge.»

Siden synspunktene til de store gruppene i Israel mangler i norske medier og norsk akademia kommer vi til å fortsette, enten vi får den ene eller den andre merkelappen.

Klikk her for å bli medlem av MIFF nå.

Forrige artikkelBuss og hotellpakke for sørlendinger til 70-årsfesten i Oslo
Neste artikkelJakten på terroristene bak drapet på rabbiner Raziel Shevach er avsluttet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.