MIFF-leder ber Søreide ta opp jødehat og historiefornektelse med UNRWA-leder

Fredag kommer Pierre Krähenbühl, lederen for UNRWA, til Utenriksdepartementet.

Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård mener utenriksminister Ine Søreide Eriksen må bruke møtet til å ta opp flere dypt bekymringsfulle sider ved UNRWA.

– I UNRWAs skoler, både i lærebøker og i kommunikasjon fra lærere, er det dokumentert mange eksempler på jødehat, oppfordring til vold mot jøder og fornektelse av jødenes historiske tilknytning til Israel, sier Nordgård. For å dokumentere dette, har han sendt ferske rapporter fra Simon Wiesenthal Center (Palestinske skolebøker, september 2017) og UN Watch (Poisoning Palestinian Children, februar 2017) til utenriksministeren.

«Ved å tillate skolebøker som utdanner elevene i en framtidig krig mot Israel, har UNRWA forrådt sin moralske forpliktelse til å beskytte palestinske barn som er under deres omsorg,» heter det i skolebokrapporten. UN Watch rapporten viser til mer enn 40 Facebook-sider hvor lærere, rektorer og andre ansatte på UNRWA-skoler oppmuntrer til terror og antisemittisme.

– Vi ser frem til å høre hvilke grep Norge vil ta overfor UNRWA for å bidra til at antisemittisme og benektelse av jødenes historiske rettigheter i Israel ikke får fortsette i denne FN-organisasjonen, skriver Nordgård i e-posten til utenriksministeren.

På Twitter har MIFF utfordret Krähenbühl til å fortelle hvor mange flyktninger UNRWA har hjulpet ut av flyktningstatus de siste årene. Vi ga ham den samme utfordringen i januar, men har ikke fått svar.

Fakta er at UNRWA skaper et filleproletariat, millioner av mennesker som generasjon etter generasjon lever på andres almisser. Les mer om hvordan UNRWA skaper flere problemer enn de løser.

Forrige artikkel«Vi har understreket at det er svært uheldig at nordmenn […] har blitt eller risikerer å bli nektet innreise til Israel»
Neste artikkelLederen av Norges venner i Knesset til MIFFs Israelkonferanse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.