MIFF-leder ber Søreide ta opp jødehat og historiefornektelse med UNRWA-leder

Fredag kommer Pierre Krähenbühl, lederen for UNRWA, til Utenriksdepartementet.
Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård mener utenriksminister Ine Søreide Eriksen må bruke møtet til å ta opp flere dypt bekymringsfulle sider ved UNRWA.

– I UNRWAs skoler, både i lærebøker og i kommunikasjon fra lærere, er det dokumentert mange eksempler på jødehat, oppfordring til vold mot jøder og fornektelse av jødenes historiske tilknytning til Israel, sier Nordgård. For å dokumentere dette, har han sendt ferske rapporter fra Simon Wiesenthal Center (Palestinske skolebøker, september 2017) og UN Watch (Poisoning Palestinian Children, februar 2017) til utenriksministeren.

«Ved å tillate skolebøker som utdanner elevene i en framtidig krig mot Israel, har UNRWA forrådt sin moralske forpliktelse til å beskytte palestinske barn som er under deres omsorg,» heter det i skolebokrapporten. UN Watch rapporten viser til mer enn 40 Facebook-sider hvor lærere, rektorer og andre ansatte på UNRWA-skoler oppmuntrer til terror og antisemittisme.

– Vi ser frem til å høre hvilke grep Norge vil ta overfor UNRWA for å bidra til at antisemittisme og benektelse av jødenes historiske rettigheter i Israel ikke får fortsette i denne FN-organisasjonen, skriver Nordgård i e-posten til utenriksministeren.

På Twitter har MIFF utfordret Krähenbühl til å fortelle hvor mange flyktninger UNRWA har hjulpet ut av flyktningstatus de siste årene. Vi ga ham den samme utfordringen i januar, men har ikke fått svar.

Fakta er at UNRWA skaper et filleproletariat, millioner av mennesker som generasjon etter generasjon lever på andres almisser. Les mer om hvordan UNRWA skaper flere problemer enn de løser.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise