Den andre 70-års jubilanten til lykke

Det er ikke bare Israel som feirer 70 år denne våren – det gjør også MIFFs første styreleder Jan Benjamin Rødner.

Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)

På vegne av MIFFs 10.700 medlemmer og alle de tillitsvalgte vil vi gratulere Jan Benjamin Rødner hjertelig med 70-årsdagen 23. mars.

  • Skriv din gratulasjonshilsen til Rødner i kommentarfeltet under!

29. juli 1978, bare 30 år gammel, ble Rødner valgt som styreleder i den nystiftede organisasjonen Med Israel for fred (MIFF). Allerede før den tid hadde han skrevet og utgitt på eget forlag bøkene Midt-Østen-konflikten (1975) og Løgnere iblant oss (1976). Helt siden 1978 har Rødner vært fast inventar i MIFFs hovedstyre, og styreleder i periodene 1978-1984 og 1993-1996.

I anledning 70-årsdagen publiserer MIFF tre av veiledningene til MIFF-medlemmer som Rødner utarbeidet i organisasjonens første år. De gode rådene i Hvorfor skrive leserbrev, Overbevisningens kunst og Verving til MIFF er en kontinuerlig prosess står seg veldig godt også førti år senere.

Rødner har bevart den visjonære gløden han hadde i sin ungdom inntil i dag. Når det er snakk om nye prosjekter for MIFF, er han enten den som kommer med forslagene selv eller den som står i fremste rekke for å heie. På midten av 1990-tallet var det Rødner som mer enn noen andre ivret for at MIFF måtte etablere seg på internett, noe som har lagt grunnlaget for hele organisasjonens formidable vekst det siste tiåret.

På 70-årsdagen er det på sin plass å takke ikke bare Jan Benjamin, men også kona Bente, for den enorme frivillige innsatsen de har lagt ned for Israels sak i Norge. Det er uten sidestykke. Vi liker ikke at løgnerne fortsatt er i blant oss, men er utrolig glad for at Jan Benjamin og Bente er det.

Vi vil med dette ønske vår kjære Jan Benjamin Rødner til lykke med 70-årsdagen! Mazal tov, ad me’ah v’esrim!

 

Søren Kjendlie, styreleder 1988-1989

Bjarne Schirmer, styreleder 1989-1991

Eli Finsveen, styreleder 1996-1998

Gabriel Edland, styreleder 2001-2008

Morten Fjell Rasmussen, styreleder 2008-2017

Bengt-Ove Nordgård, styreleder 2017-

Conrad Myrland, daglig leder 2007-

 

Rødner skal feire dagen sin i juni, og store deler av festen vil bli sendt live via MIFFs Facebook-side. Følg med!

Forrige artikkelVerving til MIFF er en kontinuerlig prosess
Neste artikkelTrumps nye sikkerhetsrådgiver truer Iran og sier tostatsløsningen er død
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -