Slettet fra Arbeiderpartiets Internasjonalt Forum etter at MIFF avslørte klassisk antisemittisme

Først ble kritikk avvist, men etter MIFFs artikkel gjorde Arbeiderpartiet tilbaketog.

Skjermdump av Facebook-kommentaren.
Skjermdump av Facebook-kommentaren.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Klokken 11.38 onsdag 4. april skrev Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti en kommentar på sin Facebook-side som inkluderte bisetningen «Jødene, som for øvrig tok livet av Jesus».

En drøy halvtime senere publiserte MIFF artikkelen Klassisk antisemittisme fra Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti. The International Holocaust Remembrance Alliance, hvor Norge og 24 EU-land er medlemmer, har oppgitt dette som et klassisk eksempel på jødehat.

MIFF skrev blant annet: «Med sin helt malplasserte bisetning har Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti gitt jøder kollektivt ansvar for drapet på Jesus. En slik feilaktig framstilling har kostet enorme lidelser og tap av mange menneskeliv i den kristne verden de siste to tusen år.»

I første omgang møtte Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti kritikk av sin kommentar med sletting og utestengelser. Etter at MIFF publiserte vår artikkel ble også den delt på Internasjonalt Forums Facebook-side. MIFF gjorde saken kjent for ledelsen i Arbeiderpartiet og Oslo Arbeiderparti via Twitter.

Drøyt to timer etter MIFFs avsløring, omkring klokken 14.30, ble kommentaren med klassisk antisemittisk og hele tråden slettet.

MIFF har spurt Internasjonalt Forum på Facebook-siden hvorfor kommentaren ble slettet:

Her er svaret: «Den ble slettet fordi den var utenfor kontekst og helt malplassert. En unøyaktig og beklagelig tabbe.»

Skjermdump fra Facebook-siden.
Skjermdump fra Facebook-siden.
  • Hjertelig takk til MIFFs medlemmer, som gjør det mulig for oss å stå opp mot Israel-hat og jødehat og gjøre en forskjell!
Forrige artikkelKlassisk antisemittisme fra Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti
Neste artikkelRussisk jøde banket til døde på gaten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.