Slettet fra Arbeiderpartiets Internasjonalt Forum etter at MIFF avslørte klassisk antisemittisme

Først ble kritikk avvist, men etter MIFFs artikkel gjorde Arbeiderpartiet tilbaketog.
Skjermdump av Facebook-kommentaren.
Skjermdump av Facebook-kommentaren.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Klokken 11.38 onsdag 4. april skrev Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti en kommentar på sin Facebook-side som inkluderte bisetningen «Jødene, som for øvrig tok livet av Jesus».

En drøy halvtime senere publiserte MIFF artikkelen Klassisk antisemittisme fra Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti. The International Holocaust Remembrance Alliance, hvor Norge og 24 EU-land er medlemmer, har oppgitt dette som et klassisk eksempel på jødehat.

MIFF skrev blant annet: «Med sin helt malplasserte bisetning har Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti gitt jøder kollektivt ansvar for drapet på Jesus. En slik feilaktig framstilling har kostet enorme lidelser og tap av mange menneskeliv i den kristne verden de siste to tusen år.»

I første omgang møtte Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti kritikk av sin kommentar med sletting og utestengelser. Etter at MIFF publiserte vår artikkel ble også den delt på Internasjonalt Forums Facebook-side. MIFF gjorde saken kjent for ledelsen i Arbeiderpartiet og Oslo Arbeiderparti via Twitter.

Drøyt to timer etter MIFFs avsløring, omkring klokken 14.30, ble kommentaren med klassisk antisemittisk og hele tråden slettet.

MIFF har spurt Internasjonalt Forum på Facebook-siden hvorfor kommentaren ble slettet:

Her er svaret: «Den ble slettet fordi den var utenfor kontekst og helt malplassert. En unøyaktig og beklagelig tabbe.»

Skjermdump fra Facebook-siden.
Skjermdump fra Facebook-siden.
  • Hjertelig takk til MIFFs medlemmer, som gjør det mulig for oss å stå opp mot Israel-hat og jødehat og gjøre en forskjell!

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise