Drusisk foregangskvinne til MIFFs Israelkonferanse

Anan Falah var første druser i Israel som ble tannlege. Siden har hun fortsatt med å bryte barrierer.

Anan Falah. (Foto: Facebook)
Anan Falah. (Foto: Facebook)

Den store festhelgen for Israel-venner i Oslo 27.-29. april nærmer seg med stormskritt. På MIFFs Israelkonferanse kan du blant annet høre stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan og Knesset-medlemmene Aliza Lavie, Anat Berko og Amir Ohana (som også taler på den store festen i Oslo Konserthus søndag 29. april).

Den israelske kvinnen Anan Falah (50) blir også en av foredragsholderne på Israelkonferansen. Falah er druser og vokste opp i Akko i Nord-Israel. I 1994 ble hun den første fra den drusiske minoriteten som fullførte utdannelse som tannlege, og året etter startet hun sin egen klinikk.

Falah er fortsatt en foregangskvinne. I 2007 tok hun sivilt flysertifikat og i 2008 tok hun en juridisk eksamen. De siste årene har hun hatt tillitsverv i en rekke organisasjoner og komitéer i Israel relatert til journalistikk, kvinnerettigheter, kultur og lokalpolitikk. I 2016 ble hun valgt til å tenne ilden under den offisielle seremonien på uavhengighetsdagen til staten Israel. Samme år startet hun og sønnen en organisasjon som arbeider for å styrke situasjonen til drusiske kvinner.

– Jeg er aktiv i flere organisasjoner som søker å bygge broer mellom de ulike befolkningsgruppene i Israel, og også brobygging mellom palestinske og israelske kvinner, sier Falah.

På MIFFs Israelkonferanse kan du lørdag 28. april høre hennes historie og hvordan den drusiske minoriteten i Israel har det.

Vær snar med påmelding! Etter 1. april kan vi ikke lenger garantere ledig plass for overnatting.

 

Israelsk TV presenterer Anan Falah (hebraisk)

 

Presentasjon av druserne i Israel (engelsk)

 

Forrige artikkelPalestinernes 2018-budsjett viser helt åpent at terrorister belønnes
Neste artikkelEnda flere «ofre» identifisert som medlemmer av terrororganisasjoner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.