Drusisk foregangskvinne til MIFFs Israelkonferanse

Anan Falah var første druser i Israel som ble tannlege. Siden har hun fortsatt med å bryte barrierer.
Anan Falah. (Foto: Facebook)
Anan Falah. (Foto: Facebook)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den store festhelgen for Israel-venner i Oslo 27.-29. april nærmer seg med stormskritt. På MIFFs Israelkonferanse kan du blant annet høre stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan og Knesset-medlemmene Aliza Lavie, Anat Berko og Amir Ohana (som også taler på den store festen i Oslo Konserthus søndag 29. april).

Den israelske kvinnen Anan Falah (50) blir også en av foredragsholderne på Israelkonferansen. Falah er druser og vokste opp i Akko i Nord-Israel. I 1994 ble hun den første fra den drusiske minoriteten som fullførte utdannelse som tannlege, og året etter startet hun sin egen klinikk.

Falah er fortsatt en foregangskvinne. I 2007 tok hun sivilt flysertifikat og i 2008 tok hun en juridisk eksamen. De siste årene har hun hatt tillitsverv i en rekke organisasjoner og komitéer i Israel relatert til journalistikk, kvinnerettigheter, kultur og lokalpolitikk. I 2016 ble hun valgt til å tenne ilden under den offisielle seremonien på uavhengighetsdagen til staten Israel. Samme år startet hun og sønnen en organisasjon som arbeider for å styrke situasjonen til drusiske kvinner.

– Jeg er aktiv i flere organisasjoner som søker å bygge broer mellom de ulike befolkningsgruppene i Israel, og også brobygging mellom palestinske og israelske kvinner, sier Falah.

På MIFFs Israelkonferanse kan du lørdag 28. april høre hennes historie og hvordan den drusiske minoriteten i Israel har det.

Vær snar med påmelding! Etter 1. april kan vi ikke lenger garantere ledig plass for overnatting.

 

Israelsk TV presenterer Anan Falah (hebraisk)

 

Presentasjon av druserne i Israel (engelsk)

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise