Her ser du hva Norge må gjøre for å bidra til fred mellom Israel og palestinerne

Se hele notatet som MIFF presenterer i Utenriksdepartementet fredag 13. april.

Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)
Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård og daglig leder Conrad Myrland skal i dag ha møte med statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet. MIFF presenterer et notat med tolv forventninger til regjeringen (se hele dokumentet under, eller last ned PDF).

MIFF løfter særlig fram disse fire tiltakene som Norge må gjøre for å bidra til fred.

Anerkjenn Jerusalem som Israels hovedstad og flytt ambassaden

Det er et dårlig grunnlag å benekte faktum. Unnlatelse av å anerkjenne Israels de-facto hovedstad har ikke bidratt til å få palestinerne til forhandlingsbordet eller godta en løsning.

Fortell palestinerne at de ikke har «rett til å vende tilbake» og må tilpasse seg en framtid som nabo av en jødisk stat

Hvis ikke dette blir kommunisert klart fra norsk side, er alt prat om en tostatsløsning meningsløs og alle investeringer i et slikt mål bortkastede penger.

Press PA til å avvikle deres skalerte belønningssystem for dømte terrorister

Stolte drapsmenn av jødiske kvinner og barn får fem ganger høyere lønn av palestinske myndigheter enn palestinske lærere og politimenn. Norge MÅ stanse sitt bidrag til belønning av terror nå.

Press PA til å stanse indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skole og medier

Skal det bli en ekte fred, må palestinsk undervisning og kommunikasjon i offisielle medier bli radikalt annerledes.

 

Forrige artikkelSnakker du med barna og barnebarna, eller lar du NRK alene fore dem propaganda mot Israel?
Neste artikkelLieberman ber palestinere i Gaza om å leve fredelig ved siden av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.