– Vi føler oss trygge og frie i Israel

Druseren Anan Falah sier minoriteter har et godt liv i staten Israel.
Den drusiske kvinnen Anan Falah snakket om hvordan det er å være en minoritet i Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den drusiske kvinnen Anan Falah snakket om hvordan det er å være en minoritet i Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den israelske kvinnen Anan Falah (50) var lørdag en av foredragsholderne på Israelkonferansen. Falah er druser og vokste opp i Akko i Nord-Israel. I 1994 ble hun den første fra den drusiske minoriteten som fullførte utdannelse som tannlege, og året etter startet hun sin egen klinikk. På konferansen fortalte hun om hvordan livet som minoritet er i Israel.

– Vi er trygge og frie i Israel. Israel var det første landet som anerkjente druserne som en unik religion og det hadde stor betydning for oss.

Drusere er en arabisk-talende folkegruppe i Libanon, Syria og Israel. De bekjenner seg til en esoterisk religion som springer ut av sjia-islam, men viser sterk påvirkning fra eldre religiøse tradisjoner i området. Den har også inkorporert elementer fra kristendom og gnostisisme. Det bor over 100.000 drusere i Israel.

– 80 prosent av unge drusiske menn verver seg til den israelske hæren. Det er en større andel enn jøder i Israel. Vi gir alt for Israel, forklarte Falah.

Under oppveksten sin i Akko vokste Falah opp sammen med muslimske, kristne og jødiske naboer. Der levde de sammen som gode naboer.

– Det var fred og harmoni mellom oss. Jeg drømmer om at vårt land kan dele denne samme freden med våre arabiske naboland. Jeg tror vi kan få det til en dag. Se hele foredraget til Falah på Israelkonferansen her;

Anan Falah: Mitt liv som drusisk kvinne

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Lørdag 28. april 2018

Her kan du lese mer om den drusiske foregangskvinnen.

Dersom du ikke ser kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise