– Vi føler oss trygge og frie i Israel

Druseren Anan Falah sier minoriteter har et godt liv i staten Israel.

Den drusiske kvinnen Anan Falah snakket om hvordan det er å være en minoritet i Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den drusiske kvinnen Anan Falah snakket om hvordan det er å være en minoritet i Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)

Den israelske kvinnen Anan Falah (50) var lørdag en av foredragsholderne på Israelkonferansen. Falah er druser og vokste opp i Akko i Nord-Israel. I 1994 ble hun den første fra den drusiske minoriteten som fullførte utdannelse som tannlege, og året etter startet hun sin egen klinikk. På konferansen fortalte hun om hvordan livet som minoritet er i Israel.

– Vi er trygge og frie i Israel. Israel var det første landet som anerkjente druserne som en unik religion og det hadde stor betydning for oss.

Drusere er en arabisk-talende folkegruppe i Libanon, Syria og Israel. De bekjenner seg til en esoterisk religion som springer ut av sjia-islam, men viser sterk påvirkning fra eldre religiøse tradisjoner i området. Den har også inkorporert elementer fra kristendom og gnostisisme. Det bor over 100.000 drusere i Israel.

– 80 prosent av unge drusiske menn verver seg til den israelske hæren. Det er en større andel enn jøder i Israel. Vi gir alt for Israel, forklarte Falah.

Under oppveksten sin i Akko vokste Falah opp sammen med muslimske, kristne og jødiske naboer. Der levde de sammen som gode naboer.

– Det var fred og harmoni mellom oss. Jeg drømmer om at vårt land kan dele denne samme freden med våre arabiske naboland. Jeg tror vi kan få det til en dag. Se hele foredraget til Falah på Israelkonferansen her;

Anan Falah: Mitt liv som drusisk kvinne

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) 28. april 2018

Her kan du lese mer om den drusiske foregangskvinnen.

Forrige artikkelHar talt Israels sak gjennom 40 år
Neste artikkel– Det skal koste å angripe Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.