– Oslo-avtalen førte til et blodbad uten sidestykke

Likud-politiker Amir Ohana snakket om situasjonen i Israel etter Oslo-avtalen.

Amir Ohana fortalte om hva som skjedde etter at Oslo-avtalen ble inngått. Det førte til en blodbad. (Foto: Bjarte Bjellås)
Amir Ohana fortalte om hva som skjedde etter at Oslo-avtalen ble inngått. Det førte til en blodbad. (Foto: Bjarte Bjellås)

Knesset-medlem Amir Ohana fra høyrepartiet Likud var siste foredagsholder på MIFFs Israelkonferanse på Fornebu utenfor Oslo. Ohana snakket om Oslo-avtalen 25 år etter fredsforsøket mellom Israel og palestinerne.

– Jeg ble født inn i en tid med krig. Allerede da jeg var 15 år gammel hadde jeg opplevd flere store kriger. Derfor skapte det mye håp da vi fikk Oslo-avtalen. Det ga oss håp og vi trengte håp. Israelerne lengter etter fred.

Men Oslo-avtalen brakte ikke fred til Israel. Den brakte terror. Før palestinerne fikk sitt eget selvstyre hadde det aldri vært en selvmordsbomber i Israel. Etter Oslo-avtalen ble selvmordsbombere på busser, restauranter og kjøpesentre en del av hverdagen i Israel.

– Det tok ikke lang tid før vi forsto at Oslo-avtalen var et falskt håp. Den førte til en bølge av terror som vi aldri før hadde opplevd, sa Likud-politikeren, som selv mistet en nær venn i palestinsk terror.

– Det er ikke mange israelere som ikke har en venn, et familiemedlem eller en nabo som ble drept i palestinsk terror etter Oslo-avtalen. Vi ønsket fred. Vi tok en stor risiko for å få fred, men vi fikk et blodbad uten sidestykke.

Hele foredraget til Ohana fra Israelkonferansen kan du se i opptak her;

Knesset-medlem Amir Ohana: 25 år etter Oslo-avtalenDEL!

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) 29. april 2018Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise