Det må være et arbeidsuhell, men NRK har faktisk helt rett om Jerusalem!

Og de retter også opp feil som MIFF påpekte i går.

Jerusalem. (Foto: Google)
Jerusalem. (Foto: Google)

NRK tar faktisk helt feil, påpekte MIFF mandag 7. mai. Det er ikke slik at ingen land har fulgt etter USA i å flytte ambassaden til Jerusalem.

Selv om NRKs faktafeil fortsatt ligger ute i artikkelen fra 7. mai, har NRK på morgenkvisten tirsdag 8. mai publisert en ny sak som slår bena under sin egen påstand fra dagen før.

«Om to uker flytter Paraguay sin Israel-ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

Det opplyser landets utenriksdepartement. President Horacio Cartes planlegger å reise til Israel for å flytte ambassaden enten 21. eller 22. mai, opplyser en talsperson til Reuters.

Nyheten kommer like før USA åpner sin ambassade i Jerusalem 14. mai. To dager senere vil også Guatemala flytte sin ambassade til Israels hovedstad.»

Virkeligheten er altså stikk i strid med hva NRK skrev i går.  Andre land har fulgt i fotsporene til Trump.

Men la du merke til den siste setningen? NRK skriver at Jerusalem er Israels hovedstad. Det må være et arbeidsuhell, men det er jo faktisk helt rett! Bravo, NRK!

Skjermdump fra Nrk.no 8. mai 2018.
Skjermdump fra Nrk.no 8. mai 2018.
Forrige artikkelIngen Trump på ambassadeåpningen
Neste artikkelUSA trekker seg fra Iran-avtalen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.