Se opptak fra 70-årsfesten til Jan Benjamin Rødner

MIFFs første styreleder Jan Benjamin Rødner feiret 70 år søndag 10. juni.

Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)

Flere foredrag og innslag under 70-årsfesten ble sendt direkte via MIFFs Facebook-side. Foredragene presenterte Rødners familiebakgrunn og saker som betyr mye for jubilanten. Opptakene er tilgjengelig blant videoer på MIFFs Facebook-side.

 

Foredrag som sendes direkte

1100-1145 Familien Koklin presentert av Aleksander og Jan Benjamin Rødner. Om konkurs – jødisk amatørteater – arrestasjon – deportasjon og den underlige historien om 3.000 slektninger som plutselig dukket opp.

1145-1230 Familien Rubinstein presentert av Harry Rødner. Om Fridtjof Nansen – Londoner-basaren – konkurs – arrestasjon – mannen som bygget en synagoge og ville bli forstander på livstid med rett til å utpeke sin efterfølger og onkelen som ble kremert, men likevel gravlagt på den jødiske gravlunden på Helsfyr.

1410 – 1420 Presentasjon av Jødisk Museum i Oslo ved Sidsel Levin

1420 – 1500 Foredrag av Jan Benj. Rødner: Viktige, men underkommuniserte fakta om Israel, del 1

1500 – 1510 Presentasjon av Hjelp Jødene Hjem ved daglig leder Rebekka Rødner

1510 – 1525 Presentasjon av Ilan – Israel Center for Handicapped Children ved Hanne Kolbru

1525 – 1540 Presentasjon av Samarbeidsrådet for Tros- og Livssynssamfunn ved Dag Nygård

1600 – 1630 Presentasjon av Med Israel For Fred ved styreleder Bengt-Ove Nordgård

1640 – 1715 Foredrag av Jan Benj. Rødner: Viktige, men underkommuniserte fakta om Israel, del 2

Forrige artikkelMIFF Hallingdal laget storstilt fest for Israel på Nesbyen
Neste artikkelRekordstor pride-parade i Tel Aviv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -