MIFF markerte seg i Jerusalem

Israel-engasjementet til MIFFerne i Norge ga inspirasjon til ledere i Israel-organisasjoner fra 17 land.

Conrad Myrland taler på konferansen til strategidepartementet i Israel 21. juni 2018. (Foto: Arsen Ostrovsky)
Conrad Myrland taler på konferansen til strategidepartementet i Israel 21. juni 2018. (Foto: Arsen Ostrovsky)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag 19. til torsdag 21. juni deltok Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, på en konferanse i Jerusalem i regi av strategidepartementet i Israel. Konferansen ble innledet med en tale av opposisjonsleder Isaac Herzog, en klar markering av at det politiske Israel står sammen om det som var konferansens hovedmål: Bekjempe boikottkampanjene mot Israel. Strategiminister Gilad Erdan talte også til deltakerne fra om lag hundre pro-israelske organisasjoner fra 17 land.

I en bolk med presentasjon av suksesshistorier fra ulike land, ble MIFF utfordret på å presentere et eksempel fra Norge. Myrland presenterte kort teksten og filmen som MIFF laget for å slå tilbake mot en falsk beklagelse fra Nationaltheatret om samarbeid med israelsk teater. Men MIFFs viktigste suksess i kampen mot boikott og delegitimering, understreket Myrland, har vært vår medlemsvekst og alt det som entusiastiske Israel-venner gjør gjennom MIFF år etter år. Presentasjonen av MIFFs arbeid ble høyt verdsatt. [Se en mer omfattende presentasjon av MIFFs arbeid som Myrland holdt for European Alliance for Israel i 2016.]

I juni markerte MIFF seg også i avisspaltene i Israel. Et intervju med MIFFs inspirator i sosiale medier, Geir Knutsen, ble trykket i avisen Makor Rishon. Intervjuet ble foretatt i mars da Knutsen og Bjarte Bjellås fra MIFF deltok på en konferanse for personer som jobber med pro-israelsk innhold i sosiale medier.  Knutsen fortalte litt om sin bakgrunn, MIFFs avis, Facebook-siden og Facebook-gruppen. Makor Rishon tok også med mye annet som Knutsen fortalte, blant annet da kommunister stjal det israelske flagget på en stand i Trondheim, ensidigheten i norsk presse, feil som mediene gjør, talen som George Deek holdt for MIFF og ga ham internasjonal berømmelse og forbedret forhold mellom Norge og Israel de siste årene.

Alle israelere som får høre om MIFF er enormt imponert av innsatsen og entusiasmen til de norske Israel-vennene. Takk til alle som gjør dette mulig, og husk å melde deg inn hvis du ikke er medlem! Hvis du allerede er medlem, kan du trappe opp eller bli Fast for Israel!

Geir Knutsen fra MIFF i Makor Rishon. (Faksmile)
Geir Knutsen (nummer to fra venstre) fra MIFF i Makor Rishon. (Faksmile)
Geir Knutsen fra MIFF i Makor Rishon. (Faksmile)
Geir Knutsen fra MIFF (midten) i Makor Rishon. (Faksmile)
Bilder fra MIFFs YouTube-film Norwegian artists apologise for demonising Israel in false National Theatre apology.
Bilder fra MIFFs YouTube-film Norwegian artists apologise for demonising Israel in false National Theatre apology.
Forrige artikkelSe briefen MIFF-ungdommene fikk på grensen til Gaza
Neste artikkelJordskjelv med styrke på 4,1 i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.