Hærverk på MIFF-telt politianmeldes

MIFF Drammens ødelagte telt. (Foto: Sigurd Eikaas)
MIFF Drammens telt ble ødelagt natt til lørdag. Nå blir hærverket politianmeldt. (Foto: Sigurd Eikaas)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Jeg skal innom politistasjonen i løpet av dagen for å politianmelde hærverket på teltet vårt, sier MIFF-medlem Sigurd Eikaas.

Sigurd Eikaas. (Foto: Privat)
Sigurd Eikaas. (Foto: Privat)

Det var natt til lørdag at MIFF Drammens nyinnkjøpte telt til 13.600 kroner ble utsatt for hærverk og ødelagt.

Teltet skulle brukes på MIFFs informasjonsstand under den årlige Elvefestivalen i Drammen. Årets festival varte fra torsdag kveld til søndag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Teltet ble satt opp på fredag, men det var først på lørdag at vi hadde anledning til å bemanne standen. Selv om teltet var ødelagt hadde vi stand i flere timer både lørdag og søndag. Vi plasserte bare bordet vårt ved siden av teltet, sier Eikaas.

Standen ble satt opp ved siden av det ødelagte teltet. (Foto: Sigurd Eikaas)

Styreleder i MIFF Drammen, Karl Frode Hilton, var til stede på standen både lørdag og søndag. Lørdag formiddag ble han kontaktet av en vakt som kunne fortelle at han fredag kveld mellom klokken 21 og 23 var vitne til hærverket. Det var mørkt på det tidspunktet, men han kunne likevel se at det var to etnisk norske menn som gikk til angrep på MIFFs telt. De var trolig litt beruset, men likevel i stand til å løpe fort. Politiet ble tilkalt, men før de ankom hadde mennene forsvunnet.

Styreleder i MIFF Drammen, Karl Frode Hilton (Foto: Privat)
Styreleder i MIFF Drammen, Karl Frode Hilton (Foto: Privat)

Hilton kan også fortelle at noen har skrevet “Fri Palestina, boikott Israel” med tusj på en av veggene på innsiden av teltet.

– Vi vet ikke om de to mennene som rev ned teltet også skrev disse slagordene. Det har i hvert fall blitt gjort etter at vi forlot teltet fredag ettermiddag, sier han.

Drammens Tidende skriver i dag at flere stands (artikkelen er bak betalingsmur) har hatt besøk av ubudne gjester i løpet av helgen. De andre episodene skal ha funnet sted natt til søndag.

MIFF kommer ALDRI til å gi opp å formidle israelernes perspektiver. MIFF og våre medlemmer over hele landet vil erstatte teltet omgående. Takk for at du gir ditt bidrag med SMS i skjema under, via Vipps til 39881 eller konto 78770654539. Eventuelt overskudd går til MIFFs generelle arbeid for Israels sak i Norge. Takk!Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag