Feil i Hans Morten Haugens kritikk av MIFF

Hans Morten Haugen er professor i internasjonal diakoni, VID vitenskapelige høgskole og leder av Sabeels venner i Norge.  I avisen Dagen 9. november kritiserer Hans Morten Haugen Med Israel for fred (MIFF) for å ha drevet en «upresis svertekampanje» mot Operasjon Dagsverk. Før vi rydder opp i hans fakta, vil vi gi Haugen ros fordi […]

Faksmile av Dagen 9. november 2018.
Faksmile av Dagen 9. november 2018.
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

Hans Morten Haugen er professor i internasjonal diakoni, VID vitenskapelige høgskole og leder av Sabeels venner i Norge. 

I avisen Dagen 9. november kritiserer Hans Morten Haugen Med Israel for fred (MIFF) for å ha drevet en «upresis svertekampanje» mot Operasjon Dagsverk. Før vi rydder opp i hans fakta, vil vi gi Haugen ros fordi han tilsynelatende er den første på pro-palestinsk side som ser ut til å forstå at framstillingen av Janna Jihad og Ahed Tamimi som apostler for fred var et grovt overtramp av OD og KFUK-KFUM Global.

Haugen har misforstått når han hevder at MIFF omtaler alle som støtter BDS-kampanjen «som at de støtter at staten Israel skal fjernes». Vi sier at alle de som krever «retur» for 7 millioner etterkommere av flyktninger arbeider for at verdens eneste jødiske stat vil bli borte og erstattet med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Vi vet ikke hvem i BDS-bevegelsen som ikke støtter dette kravet, men utelukker ikke at de kanskje finnes.

MIFFs poeng er at etterkommerne av palestinske flyktninger ikke har noen rett til retur. Det nytter ikke å argumentere for en rett som man ikke har. Israel som jødisk stat er heller ikke en «selvforståelse», men en 70 år gammel realitet.

Haugen hevder jeg ikke skiller mellom ulike former for boikott. Det er også feil. MIFF har argumentert imot både en «bred økonomisk boikott av Israel» (slik det skriftlige materialet til mottakerne av årets OD-penger tar til orde for) og boikott av bosettervarer (som KFUK-KFUM Global nå muntlig prøver å moderere seg til, og som Haugen sier han støtter).

Vanlig praksis i vestlige land viser at det ikke er noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme.

Senest i oktober 2016 kunne MIFF avsløre en norsk nettside som formidler salg av boliger i bosetninger på okkupert land. Hvorfor har du ikke hørt om dette? Hvorfor reagerer ikke Haugen og KFUM-KFUK Global? Fordi de norske bosetternes naboer ikke er jøder, men tyrkere, og bosetningene ikke ligger i Judea og Samaria [Vestbredden], men på Nord-Kypros. På grunn av dobbeltstandard.

Hva med alle de de andre 150 land- og havområdene som er omstridt, ikke bare i Afrika og Asia, men også i Europa? Vil Haugen begynne å merke og boikotte også disse varene?

Forrige artikkelGammal kunnskap i ny utgåve
Neste artikkel«Julekortet» fra Betlehem: Husk å boikotte Israel så verdens eneste jødiske stat kan bli borte!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -