5000 har signert MIFFs opprop

Over 6.100 personer signerte MIFFs opprop mot den amerikanske utleietjenesten AirBnb.
Over 6.100 personer signerte MIFFs opprop mot den amerikanske utleietjenesten AirBnb.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

MIFFs digitale underskriftskampanje mot AirBnb, som i november vedtok å utestenge jødiske huseiere på Vestbredden, nærmer seg 5000 underskrifter.

–  Det er tydelig at MIFFs underskriftskampanje har fått betydelig internasjonal oppmerksomhet. Det er svært gledelig. Denne uken kom det signaler om at selskapet kanskje er i ferd med å snu, og ingenting ville være bedre, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Mandag skrev flere israelske medier at AirBnB kan komme til å reversere avgjørelsen sin om å utestenge jødiske boligeiere på Vestbredden. AirBnB driver ikke selv med utleie, men formidler private overnattingsplasser i 191 land. Det var 19. november at selskapet besluttet at jødiske boligeiere på Vestbredden ikke lenger kunne leie ut huset sitt gjennom tjenesten deres.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske selskapet har møtt mye motstand for sitt valg om å utestenge jødiske utleiere. Michael Oren, medlem av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, kalte boikotten for ren diskriminering.

– AirBnB svartelister jødiske boliger i Judea og Samaria – ikke palestinske boliger, ikke boliger i tyrkisk-okkuperte Kypros, i Marokko-okkuperte Sahara, ikke i Tibet eller Krim. AirBnBs tiltak er selve definisjonen på antisemittisme. Ingen bør bruke deres tjenester, sa Oren da nyheten ble kjent i november.

I tillegg til MIFFs underskriftskampanje har også en annen kampanje samlet inn over 8000 underskrifter gjennom nettstedet Change.org.

MIFF som organisasjon tar ikke stilling for eller imot israelske bosetninger på Vestbredden. Men når AirBnB, etter press fra blant annet Fagforbundet, gjennomfører ensidige straffetiltak mot jøder og ingen andre i verdens mange omstridte områder, gjenkjenner vi den heslige diskrimineringen.

Har du signert MIFFs opprop? Hvis ikke kan du gjøre det her!Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag